Felvételi kiírás

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Média Iskolája

Várjuk mindazon, elsősorban az első egyetemi évüket a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését, akik valamelyik budapesti egyetemen nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2021. április 18. (vasárnap) 23:59

A jelentkezés menete:

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is kérjük feltölteni:

  • fényképes önéletrajz - amerikai típusú, Europass, illetve szöveges formátumú önéletrajzot várunk, amely kitér az eddigi gyakorlati munkára, önkéntes és egyéb közösségi szerepvállalásra, személyes érdeklődés irányaira.
  • motivációs levél - Javasoltan személyes hangú, levél formátumú írást várunk, amelyben Jelölt kitér szakmai hitvallására, hivatásbeli terveire, arra, hogy hol találkozott az MCC-vel, és szakmai fejlődésében hogyan látja az MCC szerepét, illetve ő maga milyen értékekkel járulna hozzá az itteni fejlődéshez. Személyes hangvétel és stílus javasolt, a közhelyek és általánosságok kerülendők.
  • félév végi index másolat
  • egy megvalósítandó projektötlet - Olyan koncepcionális ötletet várunk, amelyet a hallgató felvétele esetén hallgatótársaival megvalósítana a következő tanév során. 

A projektötlet megfogalmazásához és kifejtéséhez kérjük, az ITT elérhető formát használja.

A felvételi jelentkezéshez szükséges még:

  • Címmel, alcímmel ellátott cikk egy szabadon választott témából, kb. 4000 karakter terjedelemben. (Értékelési szempontok: téma kiválasztása, cím minősége, stílus, tartalom.)
  • Amennyiben a jelentkező már rendelkezik portfólióval, maximum 3 munkát várunk a megjelentek közül. (cikk, video, podcast)
  • Az anyagokat a felveteli „KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várjuk. 
  • Valamint egy néhány kérdésből álló szakmai kérdőívet kell majd kitölteni, amelyet a jelentkezést követően küldünk a jelentkezőknek.

A felvételi eljárás menete:

A felvételi folyamat írásbeli és szóbeli részből áll. Az eljárást a kialakult járványügyi helyzet előírásaihoz alkalmazkodva alakítjuk ki. Az írásbeli részt online platformon bonyolítjuk le, a szóbeli részre pedig az éppen aktuális járványügyi helyzethez igazodva kerül sor.
Az írásbeli fordulón és a beküldött anyagok alapján továbbjutott hallgatók kerülnek be a felvételi szóbeli fordulójára.

Írásbeli felvételi:

Az eljárás írásbeli részeként egy kb. 2 órás logika- és szókincstesztet töltenek ki a jelentkezők, amelyre a szóbeli felvételit megelőző héten kerül sor. 

Szóbeli felvételi:

A szóbeli felvételi időpontja: 2021. április 26-27.

A szóbeli felvételire egy szakmai beszélgetés keretében kerül sor.  

A felmerülő kérdéseket a felveteli„KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várjuk.