MCC Mobilitás+

A Mathias Corvinus Collegium MCC Mobilitás+ néven kiegészítő finanszírozást nyújt az MCC-s hallgatók számára külföldi tanulmányi ösztöndíjhoz. A diákok mobilitási programjaik mellett kutatómunkát végeznek, arról az ösztöndíjas időszak végén zárótanulmányt készítenek.

 A Mathias Corvinus Collegium (MCC) támogatásával, az MCC Mobilitás+ támogatás keretében eddig már több mint 40 magyar fiatal tehetség részesült külföldi tanulmányi támogatásban.

 

Ösztöndíjas diákoktól beszámoló

Érdi Gabriella az MCC Mobilitás+ ösztöndíjasa.

„Egy szemesztert töltöttem Rómában, ahol az MCC-nek köszönhetően nagyon meghatározó lett ez az időszak számomra.

Szakmai szempontból különösen örültem az MCC Mobilitás+ biztosította lehetőségnek, elmélyülhettem Olaszország jogi, politikai és társadalmi viszonyaiban. Rendkívül hasznos volt számomra, hogy egy nagytudású, szakmailag elismert konzulens segítségével elmélyülhettem a tudományos igényű írás rejtelmeibe és abba, hogy egyáltalán miként kell nekiállni egy dolgozat elkészítésének. A zárótanulmány elkészítése mellett a rövid publikációk is nagyon motiválóan hatottak rám, izgalmas volt az írásaimat a Corvinák oldalon viszontlátni és az ezekkel kapcsolatos visszajelzéseknek is nagyon örültem.

Hálás vagyok a Mobilitás+ programnak, mind az egyéb MCC-s tevékenységek és követelmények segítettek a lehető legnagyobb mértékben kihasználni, valamint megismerni Rómát.”