Bemutatkozás

_MG_1323.jpg

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat. Egyedülálló programjának lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújt nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel.

A legkisebbeket – az általános iskola felső tagozatosait – a Fiatal Tehetség Program, az eggyel idősebbeket a Középiskolás Program várja, az érettségizettek pedig az Egyetemi Program különböző elemeit járhatják végig. Ezt követően számos posztgraduális programunk biztosít további fejlődési lehetőséget, és a diplomán túl további képzések is várják az arra nyitott fiatalokat.

A Mathias Corvinus Collegium tudásközpontként is működik: képzései mellett mobilitási programokat működtet, széleskörű ösztöndíjprogramokat biztosít a fiataloknak, könyveket ad ki, tudományos írásokat jelentet meg, nemzetközi és hazai konferenciákat, vitafórumokat szervez, a demokratikus párbeszéd előmozdításában, a kulturált közéleti viták alakításában vállal szerepet. Az MCC a nemzetért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak, mindezt térítésmentesen, földrajzi és anyagi helyzettől függetlenül Magyarország javát szolgálva és az összmagyarság boldogulását szem előtt tartva.

Az MCC a nemzetközi hálózatépítésre is nagy hangsúlyt fektet. 2022 őszén Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését, 2023 májusában pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést, minek eredményeképp évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is megállapodás született, így Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak MCC-s diákok. A nemzetközi hálózatépítést folytatva az MCC tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, így újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok.


Bulletin letöltése