Alumni

A Mathias Corvinus Collegium alumni közössége egy egyedülálló és összetartó, gyorsan növekvő értékközösség. Az MCC Karrier- és Alumni Központja változatos közösségi és szakmai programjaival elősegíti, hogy az alumni közösség tagjai élő kapcsolatban maradjanak az alma materrel és egymással. Célunk, hogy az alumni az MCC-re minden élethelyzetében hiteles és értékközvetítő közösségként tekintsen. A különböző érdeklődésű volt diákokat célzottan megszólítva teremtjük meg az egykor az MCC-ben együtt tanuló, vagy akár különböző generációkba tartozó egykori MCC-sek kötetlen találkozásának lehetőségét.

A Karrier- és Alumni Központ átfogó támogatást nyújt mind az MCC oktatási és nevelési programjában éppen részt vevő fiatalok, mind pedig a már végzettek számára szakmai fejlődésükhöz, karrierjük elindításához és kibontakozásához. A különböző életszakaszoknak megfelelően karriertámogatással és szakmai-üzleti kapcsolatépítési lehetőségekkel segítjük a közösség tagjait céljaik elérésében.

Ösztönözzük, hogy az egykori diákok a kollégiumban és munkájuk során megszerzett tudásukat, tapasztalatukat megoszthassák a mostani diákokkal. A jelenlegi és a volt diákok találkozásának egyik lehetőségét az Alumni Műhelyek jelentik, melyek egy-egy életvezetéssel, karrierrel kapcsolatos kérdést járnak körbe. A közös munka másik fontos „terepe” az Alumni Mentorprogram, amelynek során az MCC tapasztalt és sikeres volt diákjai mentorálják egy teljes tanéven keresztül a kollégiumban tanuló és a munkavállalásra tudatosan készülő diákokat. A hallgatók az alumni mentorok által közelebbről megismerhetik azt a szakmai területet, amely tanulmányaikba, érdeklődési körükbe leginkább illik.

Elérhetőségünk: karrierkozpont@mcc.hu