MCC - Klímapolitikai Intézet Ösztöndíjprogram

JELENTKEZZ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMUNKRA!
Szerezz zöld ösztöndíjat!

Zöld ösztöndíjat kínál a fiataloknak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a Mathias Corvinus Collegiumhoz (MCC) tartozó Klímapolitikai Intézet. A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél. Jelentkezz!

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Klímapolitikia Intézettel közösen újra meghirdeti ösztöndíját az MCC felsőoktatásban tanuló diákjai számára. Az ösztöndíj legfeljebb három hónapos külföldi vagy hazai, víz- és természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal vagy zöldinnovációval kapcsolatos szakmai tanulmányútra, képzésre biztosít fedezetet.

Hogy melyik országba szeretnének utazni, és ott milyen zöldszakmai programon vennének részt, a támogató jóváhagyásával maguk a fiatalok választhatják ki.

Az ösztöndíjra 2022. február 1-től lehet pályázni.

A jelentkezési határidő: 2022. március 2. További részletek az ösztöndíjjal kapcsolatban itt találhatók. 

 

 

 2021-es Ösztöndíj!
A Mathias Corvinus Collegium és a Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval kapcsolatos témában támogassa három kiválasztott tehetséges hallgató munkáját. A program során anyagi lehetőséget biztosítunk a támogatott képzési területeken hallgatók részére, hogy hazai és külföldi felsőoktatási intézmények tanfolyamain, kurzusain és részképzésein vegyenek részt. Támogatott képzési területek: jog, pszichológia, közgazdaságtan, nemzetközi gazdálkodás, mérnöki, műszaki, természettudomány, közgazdaság, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció, média, marketing, politológia, államtudomány, szabad bölcsészet, biztonságpolitika, szociológia

Kik pályázhatnak és mi a pályázás menete?

Azok az alap vagy mesterképzésben részt vevő hallgatók, akik aktív hallgatói jogviszonyban állnak a pályázáskor bármely hazai felsőoktatási intézmény valamelyikével és tagjai a Mathias Corvinus Collegium és a Klímapolitikai Intézet Egyetemi Programjának. A jelentkezéshez szükséges kitöltendő dokumentumok a palyazat.kbka.org oldalon keresztül érhetőek el.

Pályázat benyújtásának helye és módja

A pályázatot a  palyazat.kbka.org oldalon keresztül, PDF formátumú csatolmányokkal lehet beadni.

Elnyerhető maximális ösztöndíj: nettó 3 750 000 Ft/fő/3 hónap

Ösztöndíj időtartama: 1-3 hónap

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2021. 10. 10.

A részletes pályázati kiírás itt érhető el.

 

Helyszínek