Őszi Akadémia

MI_Őszi Akadémia00025.jpg

Az MCC egy olyan, a Kárpát-medence teljes szélességében diákokat megszólító intézmény, amely elsődlegesnek tartja a közösségi tanulást. Ehhez biztosít teret az Őszi Akadémia, hiszen a programsorozat keretében az MCC összes képzési központjából érkező diák egy helyszínen tud tapasztalatokat és élményeket szerezni. Az Őszi Akadémia célja, hogy a vidéki és a budapesti központok hallgatói minél jobban megismerjék egymást, ezzel is erősítve az MCC-s közösségi identitását és kohézióját. A diákok emellett megismerkedhetnek az MCC akadémiai szereplőivel – oktatókkal, kutatókkal, külföldi vendégprofesszorokkal.

A hétvégék sokszínű tematikái lehetővé teszik, hogy a diákok alapvető érdeklődési területeitől kicsit távolabb álló problémákkal találkozzanak. A képzés keretein belül – a hétvége helyszínéül szolgáló települések kulturális adottságait kihasználva – nagy figyelem fordul kulturális programok, városnézések, múzeumlátogatások szervezésére is. A foglalkozások magját interaktív előadások, workshopok, vitaszemináriumok, szimulációs játékok adják. Emellett pedig a képzés minőségét egy-egy nemzetközi vendégelőadó meghívása is növeli. Összességében tehát a diákoknak interaktív foglalkozások mellett minőségi kikapcsolódásban van részük.

Az Őszi Akadémia hétvégente kerül megrendezésre, és nyolc őszi hétvégén keresztül biztosítja az MCC összdiáksága számára a fejlődés és a tanulás lehetőségét. A hétvégéket és a programokat az MCC iskolái és intézetei szervezik, amelyeken körülbelül 20–25 diák vesz részt.

Eddigi beszámolók: