Felvételi kiírás

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Jogi Iskolája

A felsőoktatásban tanulóknak szóló Egyetemi Program (EP) Budapest mellett már Debrecenben, Győrben Miskolcon, Pécsett és Szegeden is elérhető.

Várjuk mindazon, az első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését, akik az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő:

Budapest:

2023. március 15. szerda 23:59

Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Győr:

2023. április 16. vasárnap 23:59

A jelentkezés menete:

Jelentkezni az online jelentkezési lap  (Budapest jelentkezés /Képviseletek jelentkezés) kitöltésével lehet.

A jelentkezéshez az alábbi mellékleteket is kérjük feltölteni:

  • fényképes önéletrajz - amerikai típusú önéletrajzot várunk, illetve szöveges, kitérve az eddigi gyakorlati munkára, önkéntes és egyéb közösségi szerepvállalásra, személyes érdeklődés irányaira.

  • motivációs levél - Javasoltan személyes hangú, levél formátumú írást várunk, amelyben a Jelölt kitér szakmai hitvallására, hivatásbéli terveire, arra, hogy hol találkozott az MCC-vel, és hivatásbéli fejlődésében hogyan látja az MCC szerepét, illetve ő maga milyen értékekkel járulna hozzá az itteni fejlődéshez. Személyes hangvétel és stílus kívánatos, a közhelyek és általánosságok kerülendők.

  • félév végi index másolat

  • érettségi bizonyítvány másolat

  • egy megvalósítandó projektötlet - Olyan koncepcionális ötletet várunk, amelyet a hallgató felvétele esetén hallgatótársaival megvalósítana a következő tanév során.

A projektötlet megfogalmazásához és kifejtéséhez kérjük, az ITT elérhető űrlapot használja.

A felvételi jelentkezéshez szükséges még:

  • érvelő esszé az alábbi témák egyikéből. Az esszék megírására magyar és angol nyelven is lehetőség van.

1. A környezetvédelmi célok elérése érdekében a természetnek és az állatvilágnak jogalanyiságot kell biztosítani. / In order to achieve enviromental protection goals, nature and the animal world need to be provided with legal personality.

2. A magánbiztosításon alapuló egészségügy jobb lenne, mint a társadalombiztosítási rendszeren alapuló. / Healt care based on private insurance would be better than one based on social security.

3.  A nemzetállamok alkotmányos önazonosságának elsőbbséget kell élveznie az EU jogával szemben. / Constitutional identity of nation states needs to be provided priority over EU law.
 

Formai követelmények: 3 oldal, 12-es, Times New Roman betűtípussal, sorkizárva.

  • tanári ajánlás

A felvételi eljárás menete:

A felvételi folyamat  írásbeli és  szóbeli részből áll.  Az írásbeli részt online platformon bonyolítjuk le, a szóbeli részre  pedig személyes jelenléttel kerül sor.

Az írásbeli fordulókon és a beküldött anyagok alapján továbbjutott hallgatók kerülnek be a felvételi első szóbeli fordulójára.

Írásbeli felvételi:

Budapest:

Központi írásbeli időpontja: 2023. március 18. szombat 10:00-16:00

Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Győr:

Központi írásbeli időpontja: 2023. április 19. szerda 10:00-16:00

Az eljárás írásbeli részeként egy kb. 2 órás logika- és szókincstesztet, valamint egy szakmai témájú feladatsort töltenek ki a jelentkezők. A logika teszt, illetve a szakmai témájú feladatsor kitöltésére online, a szókincs teszt kitöltésére pedig személyesen, a szóbeli felvételit követően lesz lehetőség.
 

Szóbeli felvételi:

Budapest:

2023. március 20-26.

Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Győr:

2023. április 24-30.

A szóbeli felvételin egy szakmai beszélgetésre kerül sor a felvételi bizottsággal.

A felmerülő kérdéseket a felveteli„KUKAC”mcc”PONT”hu e-mail címre várjuk.