Az MCC Pécs városában 2015. óta van jelen a Fiatal Tehetség Programjával. Jelenleg is közel 100 általános iskolás diák vesz részt pécsi képzéseinken, közel 50 fő pedig már végzett a FIT Programban.

2021 szeptemberétől Pécsett is megnyitja kapuit az MCC Középiskolás- és Egyetemi Programja, ami számos lehetőséget tartogat a kíváncsi és a világról többet megtudni igyekvő diákok számára. Pécsi Képzési Központunk az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi tanulmányok végéig elkísérheti a régió tehetséges diákjait.

Oktatási-tehetséggondozási központunk – a patinás Tiszti Kaszinó építési munkálatainak befejezéséig – a belvárosban, a Czinderi utcában, az Árkád bevásárló központ szomszédságában található meg. A három szintes irodaházban közösségi terek, nagy előadók, valamint külön, a képzési programok egyes korosztályaihoz igazított, jól felszerelt oktatótermek is találhatók.

Az MCC Pécsi Képzési Központjának célja, hogy a pécsi és Pécs környéki fiatalok számára egy aktív, szellemi- és kulturális központot hozzon létre, mely változatos programokon, neves hazai- és nemzetközi szakemberek előadásain és egyéb, életre szóló élményeken keresztül támogassa a régió tehetségeinek kibontakozását.