Rólunk szól

2022. 11. 25. 8:36

Műemléki épületeket éleszt újjá országszerte a Mathias Corvinus Collegium - interjú

Budapest
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) oktatási és közösségépítő programjának köszönhetően szerte az országban kapják majd vissza régi fényüket ikonikus műemlékek. Az MCC olyan épületekben hoz létre tehetséggondozó és közéleti-kulturális központokat, melyek egykor közösségi funkciókat láttak el, ám a rendszerváltás előtt gyakran méltatlan sorsra jutottak, és az azóta eltelt évtizedek sem voltak kegyesek hozzájuk. (x)
2022. 05. 03. 8:29

Nagyszabású épülettel gazdagodik a Gellért-hegy, és az ország épített örökségének számos fontos része újul meg – interjú Orbán Balázzsal

Megőrizni Magyarország épített örökségét, és lehetőséget adni a magyar építészetnek arra, hogy új, egyedi és saját irányt találjon önmagának – talán így lehetne legjobban összefoglalni Orbán Balázs államtitkárnak, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnökének gondolatait az ágazat következő éveiről. Orbán Balázs az MCC új, a Gellért-hegyen felépülő központi épületéről tartott szakmai konferencián adott interjút lapunknak.
2021. 12. 30. 14:51

Gomba módra szaporodnak az MCC képzési központjai – Interjú Szalai Zoltánnal

Még soha annyian nem jelentkeztek az MCC képzéseire, mint az idén. Az intézmény tevékenysége – bár mélységesen összefügg – nem korlátozódik pusztán a tehetséggondozásra, hanem a konzervatív gondolkodás fellegvára is. Ma már számos neves külföldi vendégprofesszor, előadó „egymásnak adja a kilincset” az MCC-ben – hangzott el a Kossuth Rádióban, ahol Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója nyilatkozott az alapítvány 2021-es eredményeiről.
2021. 12. 30. 14:14
Collegium tartalom
Hír

Lánczi Péter: különösen eredményes évet zárt a több mint 25 éves MCC

Az MCC jelenleg 14 Magyarországi és összesen 23 Kárpát-medencei helyszínen van jelen, e központok jelentős része pedig szeptemberben indult – nyilatkozta Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese a HírTV-nek. Hozzátette: a diákok létszáma a korábbi évekhez képest sokszorozódott, nagy volt a túljelentkezés az összes MCC-s programra.
2021. 12. 30. 13:58

"A legsikeresebb évünkön vagyunk túl." - Az Origo interjúja Orbán Balázzsal

"A legsikeresebb évünkön vagyunk túl. Sikerült bebizonyítani, hogy az MCC megszolgálta a belé fektetett bizalmat." - nyilatkozta Orbán Balázs az Origonak adott interjújában. Az MCC kuratóriumának elnöke kiemelte: "...lehetséges idehaza létrehozni egy nemzeti alapon álló, de nemzetközileg is versenyképes oktatási, képzési intézményt".
2021. 09. 09. 20:45
Collegium tartalom
Hír

„Négyzetre emeljük a tehetséget” - évnyitó a Mathias Corvinus Collegiumban

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg új képzési évét a Mathias Corvinus Collegium (MCC), ahol az alapítvány egyedülálló programjainak köszönhetően több mint 3500 fiatal tanul majd a 2021/2021-es esztendőben. Az eseményen köszöntőt mondott Orbán Viktor miniszterelnök és előadást tartott Niall Ferguson brit történész is.
2021. 08. 08. 11:19
Collegium tartalom
Hír

Hangot adtunk a tehetségnek! – nagy sikert hozott az MCC Feszt

Három nap alatt több mint tizenkétezer látogatója volt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első fesztiváljának.
2021. 07. 31. 14:20
Collegium tartalom
Hír

Orbán Balázs: Egyetlen erőforrásunk a magyar tehetség

Hazafias szemléletű, nemzetközi színvonalú tehetséggondozás a cél a Matthias Corvinus Collegiumban.
2021. 07. 26. 11:41
Regionális képviselet-vezetők
Hír

Bognár István: Debrecenben az elkövetkezendő évek az MCC életében a dinamikus növekedésről fognak szólni

Bognár Istvánnal, debreceni képviselet-vezetőnkkel beszélgettünk.
2021. 07. 21. 9:13
Collegium tartalom
Hír

Pónusz Róbert: az MCC egyet jelent a jövőt tudatosan alakító, elhivatott tenni akarással

Bár Szegeden született és az érettségit követően került Pécsre, igazi otthonra lelt a baranyai megyeszékhelyen. Sőt, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi vezetőjeként most már nap mint nap azon dolgozik, hogy a város diákjai megkapják azt a tudást, amellyel a Dél-Dunántúl hatalmas lépéseket tehet a fejlődés útján. Pónusz Róbert képviselet-vezetőnkkel beszélgettünk.
2021. 07. 20. 9:14
Collegium tartalom
Hír

Néhány éven belül az MCC igazodási ponttá válhat a miskolci értelmiség számára is

Konyári Györggyel, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci képviselet-vezetőjével beszélgettünk.
2021. 07. 16. 12:34
Regionális képviselet-vezetők
Hír

Asztalos Kata: tíz év múlva az MCC olyan értékközösségként lesz jelen Szeged életében, amely jelentős hagyományokkal és eredményekkel rendelkezik

Dr. Asztalos Kata, szegedi képviselet-vezetőnkkel beszélgetünk.
2021. 07. 15. 12:19
Collegium tartalom
Hír

Fekete Dávid: Az MCC győri központjának kialakításával olyan lehetőség nyílik meg a tehetséges fiatalok előtt, amire korábban még nem volt példa

Dr. Fekete Dávidot mutatjuk be, győri központunk regionális képviselet vezetőjét.
2021. 05. 17. 10:01
Collegium tartalom
Hír

Orbán Balázs: nekünk is meg kell írnunk a magunk történetét

„Nekünk is meg kell írnunk a magunk történetét, összegyűjtve azoknak az embereknek a gondolatait, amiket értékesnek tartunk.” Nyilatkozta Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
2021. 05. 11. 12:06
Collegium tartalom
Hír

Orbán Balázs: külön gyorsítópályát kell ácsolni a legtehetségesebbeknek

“Az MCC az ország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amely az általános iskolától az egyetem végéig – sőt azután is – nyújt ingyenes képzési programokat a legtehetségesebb magyar fiatalok számára” - mondta az MCC kuratóriumi elnöke a Portfolio hírportálnak adott interjújában.
2021. 01. 13. 11:11
Collegium tartalom
Hír

A tehetséggondozás 100 éve – az MCC-sztori