KP FAKT

KP FAKT, ha a legkiválóbbak közé szeretnél tartozni…

A Középiskolás Program emelt szintje, a KP FAKT a 2024/25-ös tanévtől felmenő rendszerben indul el. A négyéves program keretében személyre szabott tanulási útvonalat járhatsz be a legkiválóbb oktatókból álló mentorok segítségével. Mindemellett nemzetközi tapasztalatokat is szerezhetsz, valamint egy olyan országos diákközösség tagja lehetsz, amelyben legkiválóbb társaiddal tanulhatsz és versenyezhetsz együtt.

A KP FAKT elvégzését követően képes leszel arra, hogy megalapozott döntést hozva, saját erősségeidet ismerve, versenyképes tudással jelentkezz az egyetemre, valamint az MCC Egyetemi Programjába akár itthon, akár külföldön.

Hogyan néz ki a KP FAKT 4 éve?

A KP FAKT személyre szabott mentorációt biztosít.

Hiszünk abban, hogy a folyamatos fejlődés az értékelés és önértékelés dinamikájában valósulhat meg professzionális mentori segítséggel. Ennek szellemében a KP FAKT 4 évében személyre szabott tanulási útvonalat járhatsz be, amelynek során egyedülálló oktatási-kutatási tapasztalattal rendelkező mentortanáraink segítenek Téged. Az elvégzett munkádra, eredményeidre folyamatos visszajelzéseket kapsz, a félévek végén pedig közösen értékelitek a mentoroddal a kijelölt úton való előrehaladásodat.

A KP FAKT új szintre emeli a tanulási élményeket.

A KP FAKT-ban a Középiskolás Program alapelemein felül sajátíthatod el a klasszikus műveltség tematikáját is érintő tudásanyagot, emellett a vezetői készségeidet is fejlesztheted. A KP FAKT-ban a tehetséged kibontakoztatásához nélkülözhetetlen, közösségben megélt tanulási élményeket a nyári táborokban, a FAKT Országos Képzési Alkalmakon (FOKA) és a nemzetközi tanulmányutak során fogod megtapasztalni.

Minden tanév egy 10 napos nyári táborral indul, ahol a mentoraiddal együtt tervezheted meg a következő év menetét. A táborokban a szakmai témákat előadások és kisebb, csoportos foglalkozások keretében járjuk körbe, emellett pedig tréningeken is részt vehetsz, amelyeknek a fókuszában többek között a hatékony időgazdálkodás technikáinak elsajátítása áll. Ez segítséget nyújthat ahhoz, hogy a családi, iskolai és MCC-s tevékenységeidet összeegyeztethesd. A készségfejlesztő alkalmak között továbbá megtalálhatsz stressz- és konfliktuskezeléssel, retorikával vagy éppen önismerettel és az alapvető vezetői készségek fejlesztésével foglalkozó tematikákat. A kulturális és tudományos események mellett a tánc, a sport és a zene is fontos szerepet tölt be a tábor programjában.

A KP FAKT-ban a Középiskolás Programban elérhető e-learning kurzuskínálathoz is hozzáférhetsz, így tanulhatsz nemzetközi kapcsolatokról, közgazdaságtanról, jogról vagy

pszichológiáról is. Az első tanévben a FAKT fókuszában lévő, klasszikus műveltségtartalmakra épülő, alapozó készségfejlesztő modulok állnak.

A képzés legintenzívebb alkalmai az úgynevezett FOKA-k (FAKT Országos Képzési Alkalom) lesznek, amelyeket félévente 4 alkalommal szervezünk meg hétvégi időpontokban, péntek estétől vasárnap délig tartó idősávban. A FOKA alkalmakra várhatóan hosszabb-rövidebb utazásra kell számítani a képzési helyszín elérése céljából, amiben a program szervezői minden segítséget igyekeznek megadni. A KP FAKT motiváló kortárs közössége erősíteni fogja személyes tanulási utad kiteljesedését, hiszen a közösen megélt tudásszerzés felerősíti a tanulási folyamatok hatékonyságát.

A KP FAKT egyenes út a felsőoktatásba.

Négy év alatt nálunk sajátíthatod el napjaink meghatározó szakterületeinek tudását és a világ értelmezéséhez szükséges tudományos eszközkészletet. A második és harmadik évben már „faktosodhatsz”, azaz az éves tanulmányi tervedet a téged leginkább érdeklő tudományterületekből, témákból állíthatod össze a félévenkénti 4 képzési hétvégére az ország különböző MCC-s Egyetemi Központjaiban. Az utolsó évben pedig gőzerővel készülhetsz az általad választott felsőoktatási célok megvalósításáért, amely az egyetemi tanulmányok mellett az MCC Egyetemi Programját is jelentheti.

Mikor tudsz jelentkezni?

A programba a 2024 szeptemberében 9. vagy előkészítő osztályt megkezdő diákok jelentkezését várjuk, a meghosszabbított jelentkezési időszak május 31-ig tart.

A felvételi menete:

1. Online jelentkezési lap kitöltése

2. Írásbeli logikai teszt

3. Szóbeli beszélgetés

4. Csapatmunka-feladat

Az online jelentkezési lap kitöltését követően a budapesti MCC Tas vezér utcai képzési központjában (1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.) tudsz felvételizni, a felvételire nem szükséges előre készülnöd.

A következő felvételi időszak a 2024. június 3-i héten indul, a személyes megjelenés pontos időpontjáról a jelentkezések összesítése után június 1-ig küldünk értesítést az online jelentkezési lapon megadott e-mail címre. Az írásbeli, szóbeli, valamint csapatmunka-feladatot azonos napon tudod elvégezni, így csak egy alkalommal kell eljönnöd felvételizni.

A program fontos kötelező eleme az első KP FAKT nyári tábor, melynek időpontja: 2024. július 1-10.

Hol találsz meg minket?

A KP FAKT Magyarország bármely településéről, a hozzád legközelebb eső KP-s központ kiválasztásával érhető el.