Történelem-német szakos egyetemi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán (2001), politikatudományi doktori fokozatát pedig az Andrássy Egyetemen szerezte meg 2011-ben.

Ösztöndíjasként számos nyugat-európai egyetemen kutatott (Universität Tübingen, Université de Fribourg, Universität Düsseldorf, LMU München), 2012-ben pedig az amerikai University of Notre Dame vendégkutatója volt. 2013 és 2015 között a budapesti székhelyű Danube Institute tudományos igazgatója, 2013 és 2018 között a Századvég folyóirat szerkesztője, 2013 és 2016 között pedig a PPKE BTK Politikaelméleti Doktori Iskola doktori tanácsának tagja, illetve a Varieties of Democracy nemzetközi projekt országszakértője volt. 2013-tól az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének, 2019-től pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Politika- és Államelméleti Kutatóintézetének a tudományos főmunkatársa. 2011-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Politológia Tanszékének oktatója. 2019-ben habilitált, jelenleg a JUDICON-EU nemzetközi összehasonlító kutatási projekt vezetője (https://judiconeu.uni-nke.hu/).

Tanulmányai és könyvei olyan nemzetközi kiadóknál jelentek meg mint a Routledge, a Springer, a Palgrave Macmillan, a Bloomsbury, az Eleven Publishing, a Duncker und Humblot vagy éppen a Nomos Verlag. Kéziratok bírálatára pedig többek között az Oxford University Press, a Brill, és a de Gruyter kiadók kérték fel.