Olvasási idő: 4 perc

A vezetőképzés aktuális kihívásairól, trendjeiről és újfajta dimenzióiról tart nagyszabású, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel fűszerezett nemzetközi konferenciát a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiája. A május 31-i eseményen elismert szakemberek, nemzetközi hírű előadók inspiráló gondolatai szélesítik az érdeklődők vezetésről alkotott képét.

A modern, felgyorsult világ okozta egyik legnagyobb kihívás a folyamatos változás. A 21. század vezetőjének az irányítás és döntés eszközeinek széles palettáját kell birtokában tudnia a boldoguláshoz. Az MCC Vezetőképző Akadémia, mint a vezetőképzésben egyedülálló programot nyújtó intézmény, maga is küldetésének tekinti, hogy segítse a szakembereket és érdeklődőket a vezetéssel kapcsolatos témák megismerésében, új utak és irányok bemutatása és megvitatása révén. A Vezetőképző májusi rendezvényén előadások és panelbeszélgetéseken a szakma hazai és nemzetközi krémje járja körül a vezetés és a vezetőképzés legaktuálisabb témáit, dilemmáit és trendjeit, de szó esik majd született és kitanult vezetőkről, stratégiai gondolkodásról, valamint tehetséggondozásról is. Olyan neves hazai és külföldi előadók és üzletemberek osztják meg gondolataikat az eseményen, mint például Konstantin Korotov, az ESMT Berlin professzora, Mark Khater, a University of Cambridge stratégiai központjának vezetője, Gladden Pappin, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezetője, Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója vagy Lévai Bálint a BiotechUSA vezérigazgatója.

Az első nyitóelőadást Itay Talgam izraeli karmester és üzleti tanácsadó tartja, aki a Maestro Leadership Program létrehozója is. A világhírű szakember világszerte kitűnő zenekarokat és együtteseket vezényelt, köztük az Orchestre de Paris-t, a Szentpétervári és az Izraeli Filharmonikusokat, de fellépett a Lipcsei Operaházban is. Néhány éve megjelent könyvében hat világhírű karmester élesen eltérő munkamódszerét elemezve mutatja be a vezetői stílusok apró, de lényeges különbségeit. A második nyitóelőadáson Kemény Dénes vízilabdázó, a csapatával háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány osztja meg inspiráló gondolatait a vezetésnek a sportban megjelenő egyedi aspektusairól, felelősségről, döntésről, a motivációról és a fejlesztés fontosságáról.

A nemzetközi konferencián bemutatkozik az eseményt szervező MCC Vezetőképző Akadémia is, amelynek tevékenysége esetében a tehetséggondozás sajátos szemléletmódja is beépül vezetőfejlesztésbe. „Vezetőnek születni kell vagy lehet azzá válni? Vezetésre született vagy tanulásra hivatott? Kinevelni vagy „megvenni” a vezetőket?  A konferencia nem titkolt célja, hogy válaszokat, de legalábbis újabb értelmezéseket adjon a fenti kérdésekhez, és bővítse a szakemberek, érdeklődők leadership-perspektíváját – fogalmazott az esemény kapcsán Túri Péter, az MCC Vezetőképző Akadémia igazgatója.

A Vezetőképző Akadémia a Mathias Corvinus Collegium képzési portfóliójának utolsó, záró eleme, mely a pályájukon elinduló kiválasztott, diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető ingyenes komplex képzést és felkészítést komolyabb feladatok elvégzésére. A képzés elitképzés, mellyel Magyarország minőségi vezetői utánpótlását kívánjuk jelentősen támogatni. Az intenzív kurzus nem a hagyományos vezetőképző programok logikáját követi, célja, hogy a képzési módszertani elemek sokszínűsége révén építse a tudást és a személyiséget, miközben végig a gyakorlatra és a tapasztalati tanulásra koncentrál.

A konferenciáról további információ és regisztráció: ITT