Kétségtelen, hogy életünk során a könyvek fontos szerepet töltenek be, azonban a közösségi média térnyerésével szerepük visszaszorulóban van, egyre kevesebben vásárolnak könyveket. A tendencia következtében felmerül a kérdés, hogy milyen jövőbeli kilátásai lehetnek a papíralapú könyvnek és a könyvkiadásnak. Az előadás keretében Ilan Greenfield, a Gefen Publishing House vezérigazgatója fogja felvázolni gondolatait a könyvkiadás jövőképével kapcsolatban üzleti szempontból. Ha érdekel milyen könyvpiaci átalakulás zajlik jelenleg, várunk szeretettel az MCC A könyvkiadás jövője című médiakonferencia felvezető eseményén. Ha pedig részt venne a konferencián is, a következő linken tudsz regisztrálni: ITT.

Program

17:00 – 18:00 Moderált beszélgetés

  • Ilan Greenfield, vezérigazgató, Gefen Publishing House Zrt.
  • Moderator: Kalnoky Boris, Média Iskola vezető, MCC

18:00 – 18:30 Kérdések és válaszok

ILAN GREENFIELD Izraelben született, Tel-Avivban tanult, majd három évig szolgált az Izraeli Védelmi Erőknél (IDF) az ejtőernyősök orvosaként. A katonai szolgálatot követően a Fullerton College-ban folytatta tanulmányait és a kaliforniai kampusz cionista aktivistájává vált. 1980-1982 között nemzeti pénztáros volt a TELEM-nél (cionista szervezet). 1982-ben visszatért Izraelbe, majd csatlakozott a családi kiadóvállalatához, a Gefen Publishing House-hoz, aminek végül vezérigazgatójává vált. 2022. áprilisában Washingtonba látogatott, ahol átadta Pjer Šimunov úrnak, Horvátország Egyesült Államokba akkreditált nagykövetének az "És mindenki volt valaki" című könyv egy példányát - egy 1250 oldalas kötetet, amelyben hatmilliószor szerepel a "zsidó" szó a náci holokauszt áldozatainak emlékére. A tavalyi év során Algemeiner 100-as listáján a zsidó életet pozitívan befolyásoló 100 legjobb ember közé került. Számos Izraelbe látogató csoportnak tartott előadást. Greenfield rögbit játszott a Tel Aviv-i Egyetemen, maratoni futó.

KALNOKY BORIS gyermekkorát Németországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban töltötte, hat különböző városban. Az iskolát Párizsban fejezte be, Hamburgban politológiát hallgatott, ezt követően csatlakozott a Die Welt német lap szerkesztőségéhez. Amikor 1989-ben bekövetkezett a rendszerváltozás, magyar gyökerei keletre húztak, és elkezdett cikkezni Közép-Kelet Európáról. 1993-ban otthagyta felívelő karrierét a Die Weltnél, és Budapestre jött szabadúszónak. Kilenc hónappal később visszacsábították, immáron tudósítónak. 2004-ben törökországi és közel-keleti tudósító lett isztambuli székhellyel, ahonnan 2013-ban tért vissza. 2015-ben ismételten kilépett a Die Welt-től, hogy újfent Magyarországon legyen szabadúszó. Noha továbbra is dolgozik nekik, most már párhuzamosan osztrák és svájci orgánumokkal is együttműködik.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!

Regisztráció: ITT