Budapest Lectures

2021. 11. 30. 17:22
Budapest Lectures
Hír

Jog és igazságszolgáltatás az Egyesült Államokban

A texasi Első Fellebbviteli Bíróság bírája, April L. Farris volt a vendége az MCC Budapest Lectures legutóbbi rendezvényének. A Mathias Corvinus Collegium Tas vezér utcai központjában tartott eseményen a vendégelőadóval
2021. 11. 26. 14:24
Budapest Lectures
Hír

A radikalizáció összetett kérdései

A terrorizmus és a radikalizáció volt a témája az MCC Budapest Lectures legutóbbi rendezvényének, amelyen Simon Cottee kriminológussal, a University of Kent tanárával, Calum T. Nicholson, az MCC vendégoktatója beszélgetett.
2021. 11. 19. 8:28
Budapest Lectures
Hír

Katonai stratégia a 21. században

Egy új, közös katonai-geopolitikai stratégiára van szükség Európában, hiszen egyre több olyan kihívás és fenyegetés éri a nyugati világot, benne az európai kontinenst, amire megfelelő válaszokat kell találni - hangzott el az MCC Budapest Lectures programsorozatának legutóbbi eseményén. A rendezvényen Janne Haaland Matlaryval, az Oslói Egyetem és a Védelmi Egyetem professzorával Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője beszélgetett.
2021. 11. 17. 15:25
Budapest Lectures
Hír

Yoram Hazony az MCC-ben: a konzervatív demokrácia modellje a hagyományokra és a tradicionális értékekre épít

A liberalizmus domináns, hegemón ideológiává vált az utóbbi száz évben, még pedig oly módon, hogy sok országban egyáltalán nem is maradt versenytársa – mondta Yoram Hazony a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) tartott előadásában. A Budapest Lectures rendezvénysorozat november 17-i eseményén a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője kifejtette, az utóbbi tíz évben azt is látjuk, hogy egyes országokban, mint a Donald Trump vezette Egyesült Államokban, Izraelben vagy éppenséggel Magyarországon egyfajta ellenáramlat is megjelent. Az izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus, “Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz” címmel tartott előadást.
2021. 11. 15. 11:38
Budapest Lectures
Hír

Exkluzív előadást tart Yoram Hazony az MCC-ben

Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz címmel tart előadást Yoram Hazony, világhírű izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus az MCC Budapest Lectures előadássorozatának keretében, 2021. november 17-én 13:00 órától Tas vezér utcai központunkban. Az eseményre honlapunkon lehet regisztrálni.
2021. 10. 29. 17:20
Budapest Lectures
Hír

Tradition and innovation

We have to save our traditions and harmonise the traditional and modern approach in architecture - was said on the latest stage of the series of events Budapest Lectures organised by MCC where Justin Shubow American architecture critic and Stephen Sholl the visiting fellow of MCC had a conversation.
2021. 10. 28. 15:55

Hagyomány és újítás

Meg kell őrizni hagyományainkat és harmóniába kell hozni a tradicionális és a modern szemléletet az építészetben - hangzott el az MCC által szervezett Budapest Lectures programsorozat legutóbbi állomásán, amelyen Justin Shubow amerikai építészkritikus és Stephen Sholl, az MCC vendégoktatója beszélgettek.
2021. 10. 22. 11:40
Budapest Lectures
Hír

Budapest Lectures: Politics and Legislation

In many countries today, ideological restrictions on the exercise of freedom of speech go beyond the principles of responsibility and community – said Christiaan Alting von Geusau, Dutch law professor in his lecture on the relationship between politics and legislation, held in the framework of the latest event of the Budapest Lectures series at Mathias Corvinus Collegium.
2021. 10. 22. 9:09
Budapest Lectures
Hír

Budapest Lectures: politika és jogalkotás

Manapság számos országban ideológiai alapokon korlátozzák a szólásszabadság gyakorlásának módját, ami túlmegy a felelősség és közösség alapelvein - hangzott el a Mathias Corvinus Collegium Budapest Lectures rendezvénysorozatának legutóbbi állomásán, amelyen Christiaan Alting von Geusau holland jogászprofesszor fejtette ki gondolatait a politikai és a jogalkotás kapcsolatáról.
2021. 10. 14. 11:20
Budapest Lectures, Migrációkutató Intézet
Hír

Diego Muro: a gyenge államok okai lehetnek a terrorizmus megjelenésének – Ismét Budapest Lectures az MCC-ben

Hogyan tud harcolni a világ a terrorizmus ellen? Milyen kilátásai vannak az erőszakos modern terrorizmusnak? Erről szólt a Budapest Lectures, A modern terrorizmus árnyékában - globális veszélytől a közvetlen kitettségig címmel megrendezett eseménye, amelyen Diego Muro, a St Andrews Egyetem adjunktusa, Jeffrey Kaplan, a Danube Institute kiemelt vendégkutatója és Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója adott elő.
2021. 10. 13. 11:23
Budapest Lectures, Migrációkutató Intézet
Hír

Diego Muro: weak states may be the cause of the emergence of terrorism - Budapest Lectures at MCC

How can the world fight terrorism? What are the prospects for violent modern terrorism? This was the theme of the latest event of the Budapest Lectures series entitled “In the Shadow of Modern Terrorism - From Global Threat to Immediate Exposure” which featured presentations by Diego Muro, associate professor at the University of St Andrews, Jeffrey Kaplan, Danube Institute distinguished visiting fellow and Viktor Marsai, research director at the Migration Research Institute.
2021. 10. 06. 13:18
Budapest Lectures, Collegium tartalom
Hír

The role and importance of tradition - Sohrab Ahmari was the guest of the Budapest Lectures

"Freedom does not mean that you can do whatever you want, but that you do what is really necessary", Sohrab Ahmari stressed.
2021. 10. 05. 15:39
Budapest Lectures
Hír

A hagyományok szerepe és jelentősége – Sohrab Ahmari volt a Budapest Lectures vendége

"A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetsz, hanem hogy azt teszed meg, amire valóban szükség van." - hangsúlyozta Sohrab Ahmari.
2021.
okt.
04.

2021. 09. 24. 16:06
Budapest Lectures
Hír

Marion Maréchal az MCC-ben beszélt az oktatás helyzetéről

Jelentős színvonalesés és egyre csökkenő elvárások jellemzik jelenleg a francia oktatási rendszert- erről is szólt a Mathias Corvinus Collegium Tas vezér utcai épületében tartott előadásában Marion Maréchal volt francia nemzetgyűlési képviselő, a Budapest Lectures programsorozat rendezvényén. Az MCC és a Danube Institute közös eseményén a lyoni Institut des sciences sociales, économiques et politiques (ISSEP) igazgatója az egyre jobban terjedő szélsőbaloldali ideológiák veszélyeiről is beszélt.
2021. 09. 24. 12:25
Budapest Lectures
Hír

Marion Maréchal addressed at MCC the current the state of education in France

Education in France is currently characterized by a significant decline in standards and expectations - this was one of the topics addressed by Marion Maréchal, former Member of the French National Assembly, in her lecture held at Mathias Corvinus Collegium, in Tas vezér Street, in the framework of the Budapest Lectures series. At the event, organized jointly by MCC and the Danube Institute, the director of the Institut des sciences sociales, économiques et politiques (ISSEP) in Lyon also spoke about the dangers of the growing far-left ideology.
2020. 11. 06. 15:19
Budapest Lectures
Hír

City of fortune: How Venice Ruled the Seas

2020. 11. 06. 13:00
Budapest Lectures
Hír

A szerencse városa: Velence tengeri birodalma