Olvasási idő: 2 perc

A világon elsőként az MCC hallgatóinak mutatta be új könyvét Stian Westlake, a hamarosan megjelenő Restarting the Future kötet társszerzője a londoni magyar nagykövetségen!

Az MCC Közgazdasági Iskolája Technológiai Jövők Műhelye által szervezett londoni tanulmányút első napján a hallgatók megtudhatták Westlake-től, hogy a Jonathan Haskellel közös eredményeik szerint jelen gazdaságunk problémái jórészt abból fakadnak, hogy az intézményeink nem alkalmazkodtak megfelelően az egyre inkább immateriális gazdasághoz (intangible economy). Ennek orvoslására a szerzők számos javaslatot fogalmaztak meg a vállalatfinanszírozási rendszer átalakításától kezdve a városaink reformján keresztül versenypolitikai változtatásokig bezárólag. Westlake a könyvismertetőt követően részletesen válaszolt a hallgatók kérdéseire is.

A számos program keretei közt a diákok ellátogattak a Harrington Starr fintech munkaerő-menedzsmenttel foglalkozó céghez. Nadia Edwards-Dashti alapító kiemelte, hogy a fintech cégek növekvő jelenléte kihívást támaszt a hagyományos bankszektorral szemben. Emellett rámutatott, hogy a fintech a társadalmi inklúzió eszköze is lehet, hiszen így a hagyományos bankok által eddig meg nem szólítottak is bevonhatók a pénzügyek világába. A részletes betekintést engedő előadás után a hallgatókat az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehettek a vállalatvezetők számára kifejlesztett EMPOWERED karrierfejlesztő workshopon is.

írta: Nagy Márton

képek: Péter Veronika