Olvasási idő: 1 perc

Új inflációs korszakba lépett a világ, melyben éveken keresztül fennmaradhat az 5-10 százalékos pénzromlás - ismertette az MCC hallgatóival Londonban Raffaella Tenconi, az ADA Economics igazgatója.

A makrogazdasági elemző kiemelte, hogy nemcsak a magas infláció jelent majd problémát az elkövetkező években, hanem az is, hogy a különböző mutatószámok egyre pontatlanabbak, mivel a gazdaságunk jelentős részét nem tudjuk megfelelően mérni a szükséges információk hiányában. A közgazdász emellett hallgatói kérdésekre válaszolva az orosz-ukrán háború várható gazdasági hatásairól is részletesen beszámolt az MCC diákjainak.

A sűrű programok során a hallgatók elsőként látogathattak el a londoni Magyar Házba, ahol Peter Cunnane-t, az Innovate Finance fintech szervezet közgazdászát fogadták. A jó hangulatú beszélgetésen szóba kerültek a londoni fintech ökoszisztéma sajátosságai éppúgy, mint a kelet-közép-európai fintechközpontokban rejlő lehetőségek. Cunnane emellett felhívta a hallgatók figyelmét a fintechek és a hagyományos bankok fontos különbségeire is.

írta: Nagy Márton

képek: Péter Veronika