Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Unió működésének, valamint a brüsszeli bürokrácia gondolkodásmódjának megismertetése a gyakorlatra építve – ez a célja az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének. A témában Rodrigo Ballester műhelyvezető nyilatkozott március 7-én a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
 
Priorítás, hogy a diákok megértsék az Európai Uniót, elgondolkodjanak, és kritikus szemmel tekintsenek a folyamtokra – hangsúlyozta Rodrigo Ballester. Az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője húsz évet töltött Belgiumban, ebből tizenhetet Brüsszelben, így jól ismeri az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet. Célja, hogy gyakorlati szakemberként segítsen a diákoknak olvasni a jogi szövegekben és a sajtóban megjelenő hírek sorai között.
 
Rodrigo Ballester fontosnak tartja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a különböző Európa-felfogásokkal, hiszen Európa sokszínű, és minden hangot meg kell hallani. A műhelyvezető kiemelte: kulcsfontosságú, hogy jobban megértsék az Európai Uniót Magyarországon, és fordítva, Magyarországot is jobban megértsék Brüsszelben. A Mathias Corvinus Collegiumban a karikatúraszerű ábrázolás elkerülésére törekszünk mind az Európai Unió, mind pedig Magyarország vagy bármely más visegrádi ország esetében – tette hozzá.