Olvasási idő: 1 perc

A RISE inkubátorban, nevéhez híven, már három unicornis startup (egy milliárd dollárnál nagyobb piaci értékű startup) született, - miközben Magyarország és Kelet-Közép-Európa még mindig az első unicornis-ok megjelenésére vár. Ide látogattak el az MCC diákjai, ahol a RISE csapatától hallhattak a banki szektor jelenlétéről a FinTech startupok inkubációjában.

Beszélgettek a RISE missziójáról, partnereiről, különböző programjairól. Három fázisban is segítik a hozzájuk érkező startupokat, helyet biztosítanak számukra, valamint a Barclays bankkal együtt remek lehetőségeket nyújtanak. Napi szinten vannak színvonalas előadások az épületben, melyek segítségével tagságuk változatos tudásra tehet szert.

"Az oktatás az, ami azután is megmarad, hogy az ember elfelejtette, amit az iskolában tanult." - idézte Albert Einsteintől Lord David Willetts, volt felsőoktatási miniszter (2010-2014), a Resolution Foundation Tanácsadó Testületének elnöke. A diákokat a Foundation központjában fogadta és számos érdekességet osztott meg az angol oktatási rendszerről. Többek között a brit egyetemi modellről, a felsőoktatási intézményekben zajló kutatásokról és ezek finanszírozásáról volt szó. Külön figyelmet kapott az egyetemek és a technológiai cégek együttműködése a kampuszon, és ennek hatása az oktatásra.

írta: Káldy Anna

képek: Péter Veronika