Olvasási idő: 1 perc

David Halpern, a Nudge Unit alapítója fogadta az MCC hallgatóit Londonban, a Behavioural Insights Team székhelyén, ahol ahol a viselkedésgazdaságtan elmélete mellett a gyakorlati alkalmazási lehetőségekbe is betekintést nyertek a diákok tanulmányútjuk második napján.

Halpern a hallgatói kérdésekre válaszolva részletesen bemutatta, hogyan segíthet a nudging elméletének alkalmazása a pandémia legyőzésében. A diákok emellett megismerkedtek a nudging négy kulcsszavával az EAST-koncepció által, s számos gyakorlati példán keresztül maguk is megbizonyosdhattak róla, hogy az elmélet a gyakorlatba átültetve is sikeresen működik, így érdemes azt a döntéshozatali folyamatokba beépíteni.

A nap folyamán a diákok Nadia Edwards-Dashti Fintech Women Walk the Talk című könyvének bemutatójára is ellátogattak. A résztvevő szakértők kiemelték, hogy a fintech szektorban napjainkban egyre fontosabb és folyamatosan növekvő szerepet töltenek be a nők. Nadia a könyv üzenetét a találó "Be an advocate, find an ally, walk the talk!" szlogenben foglalta össze a hallgatóságnak. A könyvbemutató után a hallgatóknak arra is lehetősége nyílt, hogy személyesen kérdezzenek az előadóktól és a résztvevő fintech vállalatvezetőktől.

írta: Nagy Márton

képek: Péter Veronika