A fiatalok szerhasználata sokszor azzal magyarázható, hogy kevés a kapaszkodó az életükben. Ennek oka lehet egy diszfunkcionálisan működő család, vagy egy olyan barát, társ, vagy közösség hiánya, amely a nehezebb periódusokban támogatást jelenthetne számukra. Kilátástalan időkben ezen tényezők negatív hatása a fiatalok életében megkérdőjelezhetetlen.Rizikófaktort jelent számukra továbbá, ha szabadidőt céltalanul töltik, mivel ez könnyen vezethet ingerkereső, sok esetben deviáns magatartáshoz, ami sok esetben együtt jár egy-egy rossz társasághoz való csatlakozással, hosszú távon pedig mindez akár az életük kisiklásához vezethet.

A sport, mint a szabadidő hasznos eltöltésének egyik lehetséges módja, kiváló prevenciós eszköz, hiszen megtartó közösséget biztosít, szabályokat állít, kitartásra, győzni tudásra és a vereségek feldolgozására tanít, miközben sok más szociális kompetenciát fejleszt. Kérdés, hogy mikortól veszti el ezen preventív hatását a sport és miért tud néhány esetben kontraproduktív is lenni. Mit érdemes keresni mellé, hogy kiküszöbölhetőek legyenek az esetleges negatív hatások?

Gera Zoltán, 97-szeres volt válogatott labdarúgóval, utánpótlás edzővel, valamint dr. Menczel Zsuzsanna szakpszichológussal beszélgetésünk során arra keressük a választ, hogy miben és hogyan segíthet vagy éppen árthat a sport, illetve hogy lehetünk-e amatőrként is az egészségesség határát átlépő sportfüggők.

  • Időpont: 2022. szeptember 1. (csütörtök) 17:00-18:00
  • Helyszín: Mathias Corvinus Collegium (1113 Budapest, Tas vezér utca 3.)
  • Parkolási lehetőség: a környező utcákban
  • Az eseményen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tudsz megtenni: https://forms.gle/s38iALNDkc16hnUq8