Mennyire eredményes az európai diplomácia az orosz-ukrán háborúban? Hatásosak-e a nyugati gazdasági szankciók, vagy mi esünk az oroszoknak ásott gödörbe? Az európai gazdaság felkészült-e az Oroszország nélküli életre? Milyen eszközökkel tud a Nyugat hatást gyakorolni Putyinra? Az előadás során ezekre és hasonló kérdésekre kaphatunk választ.

Meghívott előadónk Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője, aki 2008-ban kezdte diplomata karrierjét: külgazdasági irodavezető volt Magyarország Szingapúri Nagykövetségén, ahol később első beosztotti pozícióban képviselte hazánkat. Rövid idő alatt a szingapúri Európai Kereskedelmi Kamara (EuroCham) elnökségi tagjának is megválasztották.

2014-től Magyarország állandó képviselője, majd 2015-től nagykövete lett a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mellett Genfben. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének mesteroktatója tárgyalási stratégia és külpolitikai döntéshozatal, gazdaságdiplomácia és üzleti diplomácia tárgyakból.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/webform/a_diplomacia_szerepe_a_haboruban/

A regisztráció határideje:

2022. augusztus 15. (hétfő) 17:00 óra

További információ: pecs@mcc.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!