Szeretettel várunk a 2020-'21-es tanév tavaszi szemeszterének második online budapesti KP-szombati rendezvényére, amelynek fókuszában a modern sportélet, mint összetett társadalmi jelenség áll: egészségügyi, kulturális, gazdasági és politikai hatása szerteágazó és az élet szinte minden területén kimutatható. Mindemellett szó lesz a sport szemléletformáló, egészségmegőrző és közösségépítő szerepéről, jelentőségéről, ahogyan a meghívott vendégeink segítségével betekintést kaphattok a sportmenedzsment és az élsport világába is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a megszokott, havi egy alkalommal megrendezésre kerülő budapesti nagyrendezvényünk helyett a márciusi szakmai napot alternatív módon, online keretek között rendezzük meg.

Délelőtti szekcióink előadója Hajdú András politológus. Középiskola kezdetén biológusnak készült, de a történelem és matematika fakultáció, valamint közéleti érdeklődése miatt végül a Budapesti Corvinus Egyetemet választotta, ahol politikatudományi területen végzett. Politikai elemzőként dolgozott, doktori tanulmányai során tanítani kezdett, 2020-tól az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának oktatója. Korábban is foglalkoztatta a sport közösségi, politikai jelentősége, aminek a vizsgálatához és megértéséhez kiváló alapot jelentett társadalomtudományi ismeretei.

10:00-kor kezdődő "A sport közösségi élménye és lehetősége" című előadásában a következő kérdésekre keresi a választ: Győztes vagy vesztes? Professzionális vagy amatőr? Egyéni vagy csapat? Néhány ellentétpár, amelyek mentén a sport komplex világát értelmezni próbáljuk. Sokakat érint, sokaknak van róla véleménye és ezért mély érzelmeket vált ki. Hogyan lehet ezt a komplexitást és a hozzá kapcsolódó érzelmeket közösségi szempontból kezelni? Szükséges-e egyáltalán, hogy a sportélet valamilyen közösségi szempont alapján meghatározott keretrendszerben működjön?

Ezt követően a délelőtti szekció második felében egy nagyon izgalmas beszélgetésbe kapcsolódhattok be, ugyanis András meghívott vendége Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lesz.

Gergely István Dunaszerdahelyen született. 1994-ben a szlovák junior válogatottal VB bronzérmet szerzett, majd 130 mérkőzésen szerepelt a felnőtt válogatottban. 2002-től a Honvéd kapusa, csapatával Euroligát és négy magyar bajnoki címet nyert. 2003-tól a magyar válogatott tagja, 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnok, 2003-ban világbajnok lett. 2014-ben befejezte játékos-pályafutását, sportvezetőként a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja és a magyar válogatott kapusedzője lett. 2017 januárjától a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke. Három gyermek édesapja, Komárom díszpolgára, aki továbbra is aktívan közreműködik sportága jövőjéért.

PROGRAM

10:00 - 10:10 Köszöntő

10:10 - 11:10 Hajdú András "A sport közösségi élménye és jelentősége" című előadása

11:10 - 12:30 Beszélgetés Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázóval. Moderátor: Hajdú András

12:30 - 13:30 Ebéd

Délutáni választható programok:

1.) 13:30-15:00 Vas-Hüber Gabriella "Rekreáció és (szabad)idő-szervezés – Ismerkedj meg a svéd, dán, japán és finn életfilozófiákkal!" című foglalkozása (max. 20 fő részére)

2.) 13:30- 14:30 Mohay Bence "Ha bemegy, gól” – Kihívások és tanulságok a sportriporter munkájában" című foglalkozása (max. 20 fő részére)

3.) 13:30- 15:30 Hogyan készíts jó prezentációt? című workshop a MCC collégistái vezetésével (több, kis létszámú csoportban)

4.) 13:30-15:30 Pszichológiai témájú foglalkozások az MCC Egyetemi Programjának pszichológia szakos hallgatóival (3 x 20 fő részére)

A részletekről tájékozódhatsz a reglapból, valamint Facebookon oldalunkon.
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Regisztrációs link:  https://tinyurl.hu/bc1D/
A regisztráció határideje: 2021.03.18. csütörtök (16:00)
Az esemény időpontja: 2021.03.20., szombat 10:00-15:30

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!