Idén decemberben már ötödik alkalommal indul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző Programja. Az ingyenes képzésére azon hölgyek jelentkezését várjuk, akiknek vezetői ambícióik vannak és már rendelkeznek egyetemi diplomával.

Az országhatáron belül szervezett négy képzési hétvégéből és egy egynapos bevezető alkalomból álló programban a résztvevők előadásokon és készségfejlesztő tréningeken vesznek részt, ugyanakkor a kéthavonta tartott személyes alkalmak közötti időben is számíthatnak feladatokra: beadandó készítésére, valamint e-learning tananyagok feldolgozására, amelyek az ismereteik bővítését szolgálják. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, amelynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak. Az előadások egy része angolul hallgatható meg, így a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen a programban való részvételhez.

„Célunk, hogy praktikus vezetői ismeretekkel vértezzük fel a résztvevőket és olyan közösséget teremtsünk, amely segíti őket a hosszú távú céljaik megvalósításában. Mindemellett a képzés lehetőséget ad arra is, hogy rámutassunk a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására.”

A Női Közéleti Vezetőképző Program minden évben nemzetközi viszonylatban is elismert hazai és nemzetközi szakértőket vonultat fel.  A tavalyi előadók között volt például Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kiss Rajmund, az MCC Diplomácia Műhely vezetője és Douglas Murray brit író, politikai kommentátor is.

A programra október 15. éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők. A pályázóknak háromkörös felvételire kell készülniük: az első lépés az önéletrajz és motivációs levél beadása (és egy ajánlás beadására, de ez nem kizáró jellegű), míg a második körben egy online tesztet kell megoldaniuk, végül pedig a – felvételi követelményeknek megfelelt és legjobb értékelést kapott – jelentkezők egy személyes interjún vesznek részt. 

A képzésről és a jelentkezésről bővebb információ az MCC Női Közéleti Vezetőképző program honlapján olvasható.