A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Üzleti Ismeretek Műhelyének kiemelt kutatási területe a Kárpát-medence országainak (K8) gazdasági együttműködésének vizsgálata. Az eddigi kutatási eredmények bemutatása és az aktuális kérdések szakértőkkel történő megvitatása lesz a „K8 – gazdasági pezsgés a Kárpát-medencében” című konferenciánk fókuszában, amely 2022. október 18-án, 9:00-13:00 között óra között kerül megrendezésre az MCC Tas Vezér utcai Főépületében.

A konferencián a kutatási eredmények ismertetése során megtudhatjuk, hogy mi is az a Trade Intensity Index, melyek a legpezsgőbb régiók Európában, hogyan hat az exportpolitika a régiós gazdasági együttműködésre és hogy milyen értékes információkhoz jutottunk a vállalati, támogatói, finanszírozói és kutatói közösségben folytatott kérdőíves és személyes interjúink során.

A kutatási eredmények bemutatását követően (Klauda Zalán) két izgalmas panelbeszélgetésben meghallgatjuk a vállalati vezetők és a támogató, finanszírozó oldal véleményét a felvetett kérdésekről, illetve kiemelten foglalkozunk az exportösztönzési-támogatási rendszer működésének gyakorlati kérdéseivel. A neves vállalati szakemberek panelje felöleli a gyártó nagyvállalati, a kereskedő/gyártó tőzsdei, az agrár-élelmiszeripari és a szolgáltatás-exportban érdekelt IT cégeket is. A második panelben az állami támogató és finanszírozó szereplők felsővezetői (HEPA, EXIMBANK), illetve a legnagyobb régiós bank képviselője reagálnak az elhangzott felvetésekre.

Speakerek:

  • Kerezsi Miklós – Hodler Alapkezelő Zrt., elnök
  • Kisgergely Kornél – Magyar Eximbank Zrt., vezérigazgató
  • Lakatos Péter – Videoton Holding, vezérigazgató, igazgatósági tag
  • Nádasi Róbert – Masterplast Nyrt, vezérigazgató
  • Dr. Szabó Kristóf – HEPA Magyarország, vezérigazgató
  • Nagy Viktor – OTP Bank Nyrt., a Nemzetközi Ügyfélkapcsolati és Kereskedelemfinanszírozási Főosztály csoportvezetője
  • Virág Zsolt – HiFlyLabs Zrt., vezérigazgató

A konstruktív vitára alkalmat adó sajtónyilvános eseményt egy kötetlen állófogadás zárja, ahol a diákok, tanárok, kutatók, külső vendégek és meghívottak tovább folytathatják a szakmai kérdések megvitatását.

Konferenciánk az első nyilvános mérdföldköve annak a munkának, amelyet a Kárpát-medence országainak gazdasági együttműködésének elősegítése érdekében teszünk és amelyet reményeink szerint tavasszal egy nemzetközi, régiós szereplőket is felvonultató esemény követ majd.

Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-k8-gazdasagi-pezsges-a-karpat-medenceben

Mindenkit várunk szeretettel!