Meghívó

 „A bajorországi és hesseni tartományi választások után - a CDU pártkongresszusa előtt. Merre tart Németország?”  című kerekasztal-beszélgetésre

Az elmúlt hetekben Németország politikai vitáit a bajorországi és a hesseni tartományi választások eredményei határozták meg. A választásokon a német szövetségi kormányt alkotó pártok jelentős veszteségeket szenvedtek el. Politikai elemzők azt feltételezik, hogy a szavazók döntését a szövetségi politika témái befolyásolták. Egyesek szerint a választások jelzésértékűek voltak a német politikai rendszer megváltozása tekintetében. A beszélgetés fő célja arra a kérdésre válaszolni, hogy az Európai Unió egyik legfontosabb országa milyen irányba fog változni. Az eszmecsere központi témája a német pártrendszer alakulása, továbbá a CDU/CSU várakozásai az európai parlamenti választásokkal, valamint a közelgő CDU-pártkongresszussal kapcsolatban.

A Mathias Corvinus Collegium, a Hanns-Seidel-Stiftung, a Konrad-Adenauer-Stiftung és a Polgári Magyarországért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt egy kerekasztal-beszélgetésre, melynek résztvevői:

  • Dr. Katja Leikert, a CDU/CSU frakcióvezető-helyettese
  • Katrin Staffler, a német szövetségi parlament európai ügyekért felelős bizottságának tagja
  • Dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

Moderál: Dr. Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója

A rendezvényt Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium igazgatója, valamint Martin Kastler, a Hanns-Seidel-Stiftung csehországi, szlovákiai és magyarországi regionális vezetője és reprezentánsa, volt eurpai parlamenti képviselő nyitja meg köszöntőjével. A zárógondolatokat
Frank Spengler, a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviseletvezetője fogalmazza meg.

A rendezvényen német-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges 2018 november 12-ig.Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang és videófelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik ennek elfogadásáról és beleegyezéséről.