Oktatás nélkül nincs jövő, ezért fontossága megkérdőjelezhetetlen. Az oktatáspolitika folyamatosan kihívásokkal szembesül. Természetesen különböző megoldások léteznek, de nem mindegyik előnyös a jövő generáció számára. Mit tehetünk, ha az oktatás jövője nincs megfelelően kezelve? Dr. Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke, aki egy egész életen át tanító pedagógus, fogja ismertetni elképzeléseit.

A rendezvény angol nyelvű, de az angol-magyar tolmács biztosított.

Program

16:00 – 16:10 Keynote Beszéd

  • John O’Sullivan, elnök, Danube Institute

16:10 – 17:00 Moderált beszélgetés

  • Dr. Kevin Roberts, Elnök, Heritage Foundation
  • Moderátor: Dr. Csepregi Gábor, az MCC vendégoktatója

17:00 – 17:20 Kérdések és válaszok

JOHN O’SULLIVAN a budapesti Danube Institute alapító elnöke, az ausztrál Quadrant, a magyar Hungarian Review és az amerikai National Review lapok szerkesztője, a magas presztízsű National Review Intézet tagja. Társalapítója és igazgatója a Twenty-First Century Initiatives kezdeményezésnek és a Nemzetközi Reagan Thatcher Társaságnak. Korábban Margaret Thatcher brit miniszterelnök különleges tanácsadója és beszédírója volt, továbbá alapítója és társelnöke a New Atlantic Initiative kezdeményezésnek, mely 1996 májusában a Prágai Kongresszuson kelt életre Václav Havel és Lady Thatcher bábáskodása mellett, és amely központi szerepet játszott a közép-kelet-európai térség országainak NATO-hoz való csatlakozásában. „Az elnök, a pápa és a miniszterelnök” címet viselő, II. János Pál pápának, Reagan elnöknek és Margaret Thatcher miniszterelnöknek a kommunizmus megdöntésében és a nyugati típusú piacgazdaság újraélesztésében játszott szerepéről szóló könyve az eredeti angol mellett magyar, portugál, spanyol, cseh, lengyel és olasz nyelveken jelent meg.

DR. KEVIN ROBERTS 2021 októberében lett kinevezve a Heritage Foundation elnökévé, Kay C. James korábbi elnököt váltotta, az alapítvány 49 éves történetében a hetedik elnök. Korábban a Texas Public Policy Foundation (TPPF) vezérigazgatójaként dolgozott, amely egy austini székhelyű nonprofit, pártatlan kutatóintézet és az ország legnagyobb állami agytrösztje. Vezetése alatt a TPPF több mint kétszeresére bővült. Növelte a texasi agytröszt országos befolyását, és irodát nyitott Washingtonban, hogy a TPPF kutatásai hozzájáruljanak a szövetségi politikai vitához. Egész életében oktatott, a Texasi Egyetemen szerzett doktori fokozatot amerikai történelemből. Miután több évig tanított történelmet, 2006-ban elhagyta az egyetemet, hogy megalapítsa a Nagy János Pál Akadémiát, egy koedukált, K-12-es katolikus bölcsészeti iskolát a louisianai Lafayetteben. Hét évig volt az akadémia elnöke és igazgatója. 2013-ban lemondott az elnökségről, hogy a Wyoming Catholic College elnöke legyen. Doktori diplomája mellett a Virginia Tech egyetemen szerzett mesterdiplomát történelemből, és a Lafayette-i Louisiana Egyetemen történelemből szerzett alapdiplomát. Feleségével négy gyermekük van.

DR. GÁBOR CSEPREGI jelenleg a kanadai Manitoba Egyetem St. Paul's College-ának vendégkutatója. Korábban az Université de Saint-Boniface (Winnipeg) valamint a Dominican University College (Ottawa) vezetője volt. Miközben jelentős időt és energiát fordított az adminisztratív feladatok ellátására, tudományos munkássága keretében intenzív oktatói és kutatói tevékenységet is folytatott. Tudományos tevékenységének középpontjában elsősorban a filozófiai antropológia központi kérdései álltak, különösen az idő, az emberi test, a zene, a játék és a nevelés fenomenológiai elemzése. A jelenlét fogalmával foglalkozó aktuális projektje különösen fontos mai világunkban, ahol az emberi érzékelés és interakció alakításában egyre nagyobb szerepet kapnak az elektronikus eszközök. A The Clever Body és az In Vivo: A fenomenology of Life-Defining Moments című könyvek szerzője. A játékhoz való viszonyulásról szóló legújabb könyve 2022-ben jelenik meg a McGill-Queen's University Press kiadónál. A Laval Egyetemen (Quebec City) szerzett teológiából mesterdiplomát és filozófiából doktori fokozatot. Tudományos pályafutása előtt olimpiai szintű vízilabda edző és -játékos volt.

Regisztráció