Amikor megszokott környezetünkben vagyunk, a megszokott módon végezzük a dolgunkat, hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni a tárgyakra és az emberekre, és elveszítjük a környezetünk gazdagságának, sokszínűségének érzékeléséhez szükséges képességünket. A szokások és a gyors élettempó gyakran eltompítják érzékszerveinket, már képtelenek vagyunk tudatosan észlelni mindazt, ami körülöttünk van, és amit természetesnek veszünk.

Az előadás arra a kérdésre keres választ, hogyan tudunk változtatni megszokott életvitelünkön, és másképp látni környezetünk élő és élettelen világát?

Az előadó Dr. Csepregi Gábor, az MCC vendégoktatója, a kanadai Manitoba Egyetem St. Paul's College-ának vendégkutatója. Korábban az Université de Saint-Boniface (Winnipeg) valamint a Dominican University College (Ottawa) vezetője volt. A Laval Egyetemen (Quebec City) szerzett teológiából mesterdiplomát és filozófiából doktori fokozatot. Tudományos pályafutása előtt a kanadai vizilabda-válogatott tagja, majd szövetségi kapitánya volt.

Az előadás angol nyelven zajlik, aki igényli, azok számára tolmácskészüléket biztosítanak.

Regisztráció