Kiégés már iskolás korban? Bizony, nemcsak a felnőtteket érinti, már az iskolás korú gyerekeknél, fiatal egyetemistáknál is megfigyelhető ez a jelenség!

A kiégés (burnout) szó kezdetben az orvosi és pszichológiai szakzsargon része volt, manapság azonban már a mindennapokban is gyakran használjuk a kifejezést. Az elmúlt két évtizedben elsősorban a munkahelyi kiégéssel foglalkozott a pszichológia, napjainkban azonban egyre több vizsgálat foglalkozik azzal is, hogy a diákok és egyetemi hallgatók tanulmányaik során szintén beszámolnak hasonló kimerüléssel, motivációvesztéssel és elszemélytelenedéssel járó tünetekről, amelyek gátolják őket a céljaik elérésében. De mikor beszélhetünk egyszerű fáradtságról, átmeneti motivációhiányról, és mikortól van szó súlyosabb kiégésről?

Jagodics Balázs pszichológus előadásának célja, hogy pontosabb ismereteket szerezzünk a kiégésről és az ahhoz vezető okokról, de szó lesz a prevencióról is, vagyis azokról a módszerekről, amelyekkel megelőzhető a kiégés tüneteinek megjelenése.

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

Kérjük, részvételi szándékát az alábbi felületen legyen szíves jelezni!

Regisztráció: ITT