A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő, 1990-ben újraalapított Budapesti Értéktőzsde (BÉT) legfontosabb feladata, hogy átlátható piacot biztosítson a hazai és a külföldi értékpapírok számára. De vajon mit jelent ez a gyakorlatban? Hogyan kell értékpapírokkal kereskedni? Mi az a részvény? Hogyan néz ki egy bróker munkanapja? Mit tesz a tőzsde a lakossági és a vállalati pénzügyi kultúra fejlesztéséért? A válaszokat megtudhatod Bozsik Balázstól, a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR igazgatójától. Az előadást követően számítunk a Te kérdéseidre is külön kérdésszekció keretében. Gyere el, ismerd meg a BÉT szervezeti hátterét, és sajátítsd el a pénzügyi kultúra alapjait!

A délután folyamán a Pénziránytű Alapítvány fog pénzügyi tudatosságot fejlesztő előadást és tréningeket tartani. Az Alapítványt a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség hozta létre azzal a céllal, hogy segítse az általános-, a középiskolás és a fiatal felnőtt korosztályt a gyakorlati pénzügyek felelős kezelésében. Amiről biztosan szó lesz: befektetések, megtakarítások, öngondoskodás.

Program

09.15-10.00 Kurzuskonzultációk: Academic Writing, Modernkori történelem, Jog, Társadalmi tanulmányok (opcionális a részvétel, menet közben is csatlakozhatsz a kötetlen beszélgetésekhez)

10.00-11.30 Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR igazgatójának előadása

11:30-12:15 Ebéd (pizza)

12:15-15:30 A Pénziránytű Alapítvány interaktív előadása és gyakorlati tréningjei

16:00- Bonus Intra Országos Történelemverseny döntő

A KáPé szombati program a Bonus Intra Országos Történelemverseny döntője miatt kivételesen 15:30-kor ér véget. A 16:00-tól kezdődő döntőn is szeretettel várunk benneteket! (opcionális a részvétel)
További információk a versenyről itt érhetők el.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A rendezvényre minden KáPés diákunkat várjuk! (Függetlenül attól, hogy végzel-e jelenleg e-learning kurzust.)
A programváltozás jogát fenntartjuk!

Regisztráció határideje: 2017. március 23. (csütörtök) 16:00

Regisztrálni az alábbi linken lehet. 

Az esemény időpontja: 2017. március 25. (szombat) 10:00-15:30
Helyszíne: Mathias Corvinus Collegium, 1016 Budapest, Somlói út 51.

Várunk szeretettel minden KáPés érdeklődőt!