Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás valódi értelmét mégsem ismerjük. Az újabb eredmények szerint az alvás aktív, magas fokon szervezett idegrendszeri tevékenység, mely szoros kapcsolatban van az alvást megelőző ébrenléttel. De hogyan függ össze mindez a tanulással és a memóriafejlesztéssel? Ha szeretnéd jobban megismerni agyhullámaidat, agyad működését, és ezáltal önmagadat, gyere el rendezvényünkre!

Délelőtti előadónk a téma nemzetközileg elismert szakértője Prof. Dr. Acsády László, a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Celluláris és Hálózatneurobiológiai Osztályának tudományos főmunkatársa.

Program :

09.15-10.00 Kurzuskonzultációk: Academic Writing, Íráskészség, Jog, Nemzetközi Kapcsolatok, Közgazdaságtan, Pszichológia (opcionális a részvétel, menet közben is csatlakozhatsz a kötetlen beszélgetésekhez)

10.00-10.20 Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatójának köszöntője
10:20-11:30 Prof. Dr. Acsády László agykutató előadása „Agyunk működése – Alvás, memória, tanulás” címmel
11:30-11:40 Rövid szünet
11:40-12:00 Bemutatkozik az MCC Debate verseny, délutáni vitakörök előkészítése

12:00-12:45 Ebéd (pizza)

12.45-13.00 Bemutatkoznak a vitavezetők, csoportbeosztás
13:00-16:00 Vitakörök
13:00-16:00 Angol nyelvi tréningek az Angloville nyelvi sziget vezetésével (50 fő számára)

A délután folyamán párhuzamosan futó workshopokra előre kell regisztrálni az alábbi kérdőívben. Az angol anyanyelvű tanárok által tartandó interaktív angol nyelvi tréningen maximum 50 fő vehet részt, így túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendje számít. Ha nem kerülsz be az angol tréningre, automatikusan részt vehetsz a szintén interaktív és kiscsoportos vitatréningen, ahol elsajátíthatod a formális vita alapszabályait. Az angol tréningen résztvevők listájával legkorábban február 23-án jelentkezünk, illetve a helyszínen is olvasható lesz a végső névsor.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
A regisztrációs lap itt érhető el.

A rendezvényre minden KáPés diákunkat várjuk! (függetlenül attól, hogy végzel-e jelenleg e-learning kurzust)
A programváltozás jogát fenntartjuk.

Regisztráció határideje: 2017. február 23. (csütörtök) 16:00