Olvasási idő: 2 perc

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg az MCC Közgazdasági Iskolája január 24-i vitaestjét, melynek témája a magyar gazdaság fejlődésének következő korszaka volt.

A vita alapjául Szepesi Balázs, a Közgazdasági Iskola vezetőjének cikke szolgált (lásd itt), melynek egyik vezérgondolata az volt, hogy a magyar gazdaság teljesítménye a rendszerváltás utáni időszakban, különösen a koronavírus előtti hét évben közelebb került a legfejlettebb országokhoz. A másik pedig az, hogy a járvánnyal egy korszak lezárul, a következő időszak prosperitásának megalapozása új megközelítést igényel.

A beszélgetés elején a cikk írója mellett Kenyeres Kinga, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. vezérigazgatója, Lantos Csaba, közgazdász és üzletember, valamint Setényi János, a Mathias Corvinus Collegium Tanuláskutató Intézetének vezetője tartott vitaindítót. A rendezvényen aktív vita alakult ki, amely többek között Magyarország európai pozíciójáról, a demográfiai folyamatokról, a technológiai átalakulás várható hatásairól, a munkaerőpiac helyzetéről és a vállalkozások versenyképességét meghatározó tényezőkről esett szó.

A rendezvény megvalósítását részben a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatta.