Olvasási idő: 1 perc

A tehetséggondozásnak az a formája, amit az MCC csinál, azért kiemelten fontos, mert egyedi módon foglalkozik a tehetséges emberekkel – mondta el Bóka János európai ügyekért felelős miniszter a Visegrádi Nyári Akadémia egyik rendezvényén, az MCC budapesti központjában.

A visegrádi országok egy dinamikusan fejlődő országcsoport, melynek számos kihívással kell megküzdenie, többek között az Európai Unióban. A változó nemzetközi viszonyokat mindegyik ország másként értékeli, előfordulnak véleménykülönbségek, viszont fontos, hogy a szorosabb együttműködés érdekében megtaláljuk a kapcsolódási pontokat és együttesen tudjunk fellépni az Európai Unióban.

A tehetséggondozó intézmény, az NKE és a Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet által szervezett panelbeszélgetésen a résztvevők arra keresték a választ, hogy az elkövetkezendő időszakban milyen lehetőségei lesznek a regionális együttműködésnek az Európai Unióban. Bóka János miniszter mellett Bogdan Rzońca lengyel EP-képviselő,  Jaroslav Kuchyna elemző, Csáky Pál volt EP-képviselő és Mernyei Ákos, az NKE nemzetközi főigazgatója fejtette ki gondolatait,