Olvasási idő: 1 perc

A Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Közgazdasági Iskolájának szervezésében vállalkozáskutatási mesterkurzusnak adott helyet az MCC október 12-én. A mesterkurzus vendége Ács Zoltán, a London School of Economics és a George Mason University professzora volt, akit arra kértünk, hogy tartson egy konzultációt kutatási eredményeiket publikálni tervező kutatóknak.

A beszélgetés keretében két kutatási projekt mutatkozott be, melyekre Ács Zoltán és a kurzus többi résztvevője is reflektált. Az első ismertetett kutatás a Kárpát-medence gazdaságát vizsgálja, és fő kérdése az, hogy létezik-e Kárpát-medencei gazdasági térség. A másik kutatás a vállalkozások történetének elmúlt 30 évét kívánja feltárni többek között vállalkozásokkal készült interjúk segítségével.

A kutatásokról szóló beszélgetés során több, a kutatás egyes részeire és fókuszaira vonatkozó kérdés is felmerült, valamint hasznos tanácsok is elhangzottak többek között arra vonatkozóan is, hogy mire lenne érdemes fókuszálni, milyen forrásokat lenne még érdemes megvizsgálni.