Olvasási idő: 1 perc

Paradigmaváltás ment végbe a sport világában az elmúlt néhány évben, ennek lépéseit mutatta be Fülöp Ákos Győző, az MCC Sport és Teljesítmény Műhelyének vezetője a nyíregyházi képzési központ legutóbbi rendezvényén, ahol a sport és a pszichológiatudományok egyik igen izgalmas keresztmetszete került a figyelem fókuszába.

Az előadó tudományos igényességgel járta körül a sportpszichológiai iskolák legfontosabb tételeit, kiemelve a teljesítményfokozás és a teljesítmény-optimalizálás közötti különbségeket.

Megismerhettük az elmúlt években, a sport világában végbemenő paradigmaváltás lépéseit, mely eredményeként az élsportban részt vevők egy csoportos támogatási környezetben készülhetnek fel a versenyekre.

Az előadás végén a résztvevők egy egyszerű technika elsajátításában is részt vehettek, mely tudományosan igazolva képes az emberi teljesítmény fokozására, nem csak sportkörnyezetben, hanem az élet egyéb – versenyszerű – helyzeteiben is.

Az előadás végén mindenki feltehette kérdéseit, melynek eredményeként egy inspiráló szellemi párbeszéd alakult ki az előadó és a hallgatóság között.