Olvasási idő: 2 perc

Az adventi varázslat nemcsak a fények kavalkádjában ragyogott fel idén a Nagytemplomban, ahol az MCC debreceni képzési központjának csütörtöki, karitatív célokat szolgáló rendezvénye teremtett emelkedett hangulatot. A "Zene és könyvek varázsa adventkor a Nagytemplomban" elnevezésű jótékonysági eseményt óriási érdeklődés övezte, közel 300 vendég volt jelen és hozott belépőjegy gyanánt könyvet magával.

Az estet Oláh István lelkipásztor nyitotta meg, melyet követően Bognár István Ádám, az MCC debreceni képzési központjának képviselet-vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Az esemény különlegessége a Debrecen és térségének tehetséges fiataljaiból - az általános iskolás korosztálytól kezdve a középiskolásokon át a Debreceni Egyetem hallgatókig kiegészülve - és az MCC debreceni képzési központjának munkavállalóiból létrejött kórusban rejlett, ami a program gerincét adta. A kórus énekein túl egyéni művészeti produkciók, színesítették a programot.

Az előadott műsor nem csupán a zene iránt érdeklődőknek nyújtott kivételes élményt, hanem a résztvevőknek is lehetőséget adott arra, hogy jótékonykodjanak. Az adventi időszak üzenetét hirdetve mindenkit arra buzdítottunk, hogy az ünnepvárás jegyében közösen cselekedjünk és ajándékozzunk. A belépőjegy nem pénzbeli adomány volt, hanem egy könyv, melyet karitatív célokra ajánlunk fel, kérve ebben a Debreceni Karitatív Testület segítségét.  A felajánlott könyvek az általános iskola 5. évfolyamától a középiskola végéig terjedő időszak valamely kötelező olvasmányai, melyeket olyan fiataloknak juttatjuk el, akiknek nincs lehetőségük megvásárolni ezeket az olvasmányokat.

Köszönettel tartozunk azoknak, akik támogatták a jótékonysági koncert megvalósulását: a Bihari Antikváriumnak, aki 120 db könyvvel támogatta elképzelésünket, Gemza Péternek és Szikszai Patriknak, akik a műsor összeállításában nyújtottak segítséget, a Debreceni Református Nagytemplomnak, hogy helyszínt biztosítottak eseményünknek, és mindazoknak, akik részt vettek a műsorban fellépőként, illetve velünk tartottak abban az egy órában, amikor a tehetségé volt a főszerep.