Olvasási idő: 3 perc

Az MCC alapvetően egy Kárpát-medencében gondolkodó alapítványi szervezet, és a Libriben – a többi tulajdonossal közösen – egy Kárpát-medencei együttgondolkodás lehetőségét is látjuk – az MCC Libri-Bookline csoporttal való szakmai-szellemi építkezéséről 2021. április 8-án Kovács Zoltán, az Üzleti Ismeretek Műhely vezetője nyilatkozott az InfoRádiónak.
 
Kovács Zoltán elmondta: az alapítványi formában működő iskolákat, egyetemeket, tehetséggondozó szervezeteket kettős céllal hozzák létre. Az egyik irány egyrészt, hogy a bekerülő vagyont megfelelő hozammal hasznosítsák annak érdekében, hogy folyamatos bevételt biztosítsanak az iskola vagy az adott szervezet működéséhez. Másrészt olyan befektetéseket igyekeznek végrehajtani, amelyek szellemiségükben összeegyeztethetők az alapítvány vagy az adott iskola működési céljaival. A Libri-Bookline csoporttal való megállapodásban ez a kettő nagyon szépen összekapcsolódott, hiszen egy eredményes, a jövőben is osztalékfizetésre képes cégcsoportba vásárolta be magát az MCC. Másrészt a könyvkereskedelem, könyvkiadás szellemiségében is nagyon jól összekapcsolódik a tehetséggondozással – hangsúlyozta a műhelyvezető.
 
Kovács Zoltán szólt arról is, hogy a Libri-Bookline csoporthoz tartozó könyvkiadók ugyanúgy meg fognak maradni, és a cég is ugyanolyan formában fog tovább működni, mint ahogyan eddig is. Hozzátette: miután még jobban megismerkedtünk a cégcsoport szerkezetével, elképzelhető, hogy lesznek a működést illetően javaslataink, amelyekről természetesen a többi tulajdonossal együttműködve fogunk dönteni. Alapvetően a Libri-Bookline csoport működését illetően az olvasók, a vásárlók nem fognak változást tapasztani – emelte ki Kovács Zoltán.
 
A műhelyvezető közölte: üzleti szempontból a tranzakció március végével zárult le, a szerződések véglegesítésére, aláírására a megfelelő jogi és pénzügyi átvilágítást követően került sor. A közös munka most kezdődhet el, a cél pedig továbbra is ugyanaz, mint eddig: egy megfelelő hatékonysággal működő cégcsoport, amihez az MCC igyekszik szakmai szempontból is hozzájárulni – emelte ki.