Olvasási idő: 2 perc

A brüsszeli tanulmányút során a Vezetőképző Akadémia diákjai megismerték két PR tanácsadó cég működését; a FleishmanHillard és a Rud Pedersen Group képviselői tartottak előadást tevékenységükről.

A két versenytárs Public Affairs tanácsadó cégként segíti ügyfeleit eligazodni a politikai rendszerekben, az EU-s törvényalkotói folyamatban, valamint összekötik a szabályozói intézményeket a magánszféra szereplőivel. Értelmezik, elemzik és magyarázzák a társadalmi trendeket, a politikai fejleményeket és a szabályozói rendszereket, így ügyfeleiknek mélyreható ismereteket nyújtanak nyilvános vitákról és döntéshozatali folyamatokról.

Szolgáltatásaik közé tartozik a politikai érdekérvényesítés, a stratégiai kommunikációs tanácsadás, a politikai rizikóelemzések készítése, pályázatok menedzsmentje stb.

A Public Affairs, PR tanácsadó cégek tevékenysége jelentős szerepet játszik abban, hogy mind az intézményi döntéshozók tisztában legyenek a piac igényeivel, illetve a magánszféra alkalmazkodóképességével a változó elvárásokra, mind a piac szereplői informáltak legyenek a legújabb szabályozásokkal kapcsolatban. Brüsszelben dolgozik a világon a második legtöbb Public Affairs tanácsadó szakember, egyedül Washingtonban vannak többen.

A két cég bemutatta tevékenységét és a munkájukat érintő kihívásokat a diákoknak, akik aztán kérdezni is tudtak, így betekintést nyerhettek a brüsszeli élet egy újabb szegletébe.

írta: Rozenberszki Zsófia


A Vezetőképző Akadémia egyéves intenzív képzése alatt piacképes, gyakorlatorientált és naprakész vezetői tudást és készségeket sajátíthatsz el. Tudj meg többet és jelentkezz még ma! https://vezetokepzo.mcc.hu/