Olvasási idő: 2 perc

Diákjaink Péterffy Tamással, a világ egyik vezető online diszkont brókercégének, az Interactive Brokers alapítójával találkozhattak.

Péterffy úr rövid magyarországi látogatása alatt a Közgazdasági Iskola vezetőjével, Kovács Zoltánnal, és az iskola egyik tanulójával Gaál Zalánnal beszélgetett. Szalai Zoltán főigazgató úr is csatlakozott a találkozóhoz, és az MCC nevében köszöntötte a vendéget.

A találkozó gondolata hónapokkal ezelőtt Zalán javaslatára merült fel, és a Közgazdasági Iskola segítségével sikerült megszervezni.  Az Egyesült Államokban élő üzletember életútjáról mesélt, szó esett a pénzügyi világ aktualitásairól, illetve társadalmi kérdésekben is hallhattuk véleményét. 

A beszélgetésből többek között azt is megtudhattuk, hogy első alkalommal, mikor a spórolt pénzét a tőzsdére vitte, mindent elveszített. A második alkalommal hasonlóan nem járt szerencsével. Addigra viszont olyan sok tapasztalatot szerzett, hogy a harmadik próbálkozás már sikeres volt. Elmondása szerint az egyik erőssége, hogy addig próbálkozik, míg végül sikerrel jár az ötletei megvalósításában. A diákoknak útravalóként azt mondta, hogy a siker kulcsa a tanulás. Tanuljanak biológiát, informatikát, fizikát, matematikát, tudományokat. 

Köszönjük az inspiráló, közvetlen hangulatú beszélgetést!