Olvasási idő: 2 perc

Nem lehet tehetséget gondozni Magyarországon külföldi oktatási tapasztalat nélkül - mondta el az Inforádió Aréna című műsorában Orbán Balázs.

A Mathias Corvinus Collegium alapítványi elnöke a műsorban szólt az MCC nemzetközi terjeszkedéséről, így például a bécsi Modul Egyetemben szerzett többségi tulajdonrészről és a berlini ESMT-vel való szoros együttműködéséről.

A nemzetközi hálózatépítést folytatva a tehetséggondozó intézmény tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, így újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok. Ezen túlmenően a tehetséggondozó intézmény komoly nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik. Erről is beszélt az Inforádióban Orbán Balázs, aki elmondta azt is, hogy egy brit üzletembertől vásárolta meg az MCC a többségi tulajdonrészt és a kisebbségi tulajdonossal, a bécsi iparkamarával együtt szeretnék működtetni és fejleszteni az intézményt.

A berlini ESMT az egyik legfontosabb üzleti egyetem Európában, ilyen módon a velük való szoros szakmai együttműködés nagyon jól kapcsolódik az MCC egyik fontos célkitűzéséhez, hogy egyre több nemzetközi képzési lehetőségeket nyújtsunk diákjainknak - mondta el Orbán Balázs. A kuratóriumi elnök hozzátette, hogy egy nagyon intenzív kapcsolatot terveznek a berlini intézménnyel, ahol évente több mint 20 MCC-s hallgató tanulhat ösztöndíjjal és egy önálló tanszéket is szeretnének létrehozni az ESMT-ben.

Az interjúban Orbán Balázs elmondta azt is, hogy ma már nélkülözhetetlen a külföldi tapasztalatszerzés a tehetséggondozásban. Ehhez az MCC most már több síkon is kínál nemzetközi lehetőségeket: az intézményben számos külföldi előadó, oktató, szakember segíti a felkészülést, emellett pedig az intenzív hálózatépítésnek köszönhetően az MCC-s diákok Európa, Ázsia és az amerikai kontinens egyre több országban és intézményben szerezhetnek közvetlen nemzetközi tapasztalatot és tudást.

A beszélgetés ITT hallgatható meg.