Olvasási idő: 2 perc

Veszprémbe látogatott szerda este Fülöp Ákos, az MCC Sport és Teljesítmény Műhelyének vezetője, aki a sport pszichológia rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot.

„Mitől profi a profi? Véleményem szerint, ha egy jó versenyzőt megkérdezünk arról, hogy mitől mentél ma jól, nem fog tudni rá válaszolni, ezzel szemben a profi centire el fogja tudni mondani, hogy miért ment jól vagy miért ment rosszul.” Tette fel és válaszolta is meg a kérdést Ákos, majd azt is elmondta, hogy egy sportolónak muszáj, hogy a tarsolyában legyenek olyan technikák, amik segítik a teljesítményének fokozását vagy szinten tartását.

Ehhez kapcsolódóan kiemelte még a tudatosság és az önismeret fontosságát, valamint arra is választ kaphattunk, hogy hasznos-e a perfekcionizmus, és, ha igen, hogy lehet jól kezelni, hasznossá tenni. Már az sem mindegy hogyan lép valaki pályára. Ha emelt állal, magabiztos tekintettel, nyitott vállakkal teszi, sikeresebb lehet, mint a bezárt testtartású, amúgy hasonló kvalitással megáldott sporttársa.

Teltházas rendezvényünk végén a közönség kérdései záporoztak, ami a téma fontosságát és az előadás színvonalas voltát is igazolta.