Olvasási idő: 2 perc

A Karrier- és Szakmai Fejlesztési Központ és a Tanuláskutató Intézet 2023. január 7-én első alkalommal szervezett kötetlen és rendhagyó műhelymunkát, amelynek keretében az Egyetemi Programban, az MCC Plusz Programban és a Vezetőképző Akadémián tanuló diákok együtt dolgozhattak néhány egykori, azóta sikeres pályát befutott MCC-s diákkal.

Az 1. műhely a tanulás-karrier-siker viszonyára keresett választ – valamint, hogy mindebben milyen szerepet játszanak az MCC-s gyökerek. Az MCC Alumni közösségének jelenlévő tagjai mostanra fontos pozíciókat betöltő szakemberekké és vezetőkké váltak, így a tapasztalataik megosztása és a velük való közös gondolkodás fontos támpontokat adott a karrierjükről tudatosan gondolkodó diákok számára.

A műhelymunkát dr. Setényi János, a Tanuláskutató Intézet igazgatójának előadása vezette fel, amelyben a magunkkal hozott mintákról, modellekről és karrierről osztotta meg gondolatait interaktív formában, lehetőséget adva a kérdésfeltevésre és az eszmecsere elindulására. 

A délelőtt ezután a “world café” módszertanra épülő workshoppal folytatódott Vincze Zsuzsanna, a Karrierközpont igazgatója és Setényi János facilitálása mellett. Öt asztalnál zajlott az elmélyült munka – ahogy arról az eseményen készült fényképek is tanúskodnak. A diákok és az alumni a következő izgalmas témákat vitatták meg: Kell-e tanulás a sikerhez? Munkába állás és karrierváltás; Az MCC-s identitás; Buktatók, váltások a karrierút során; A visszaadás kultúrája. A műhelymunka lezárásaként a résztvevők az egykori és a mostani diákok számára is megfogalmazták legfontosabb üzeneteiket önismeretről, álmokról, bátorságról, választásokról, sikerről és kudarcról, kitartásról, kiteljesedésről és visszaadásról. 

A sokakat inspiráló és gazdagító workshop folytatását már tervezi a Karrierközpont, figyeljétek híreinket!