Olvasási idő: 4 perc

A képzés meghosszabbított jelentkezési határidővel (2018. szeptember 16, 23:59) várja a 18-36 év közötti fiatal nők jelentkezését.

A Női Közéleti Vezetőképző Programunkról mesélt Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója, valamint dr. Aczél Petra, a program egyik előadója, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karának egyetemi tanára, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója a Karc Fm műsorában (az interjú az alábbi linken érhető el, a műsor 05:04-től kezdődik).

Szalai Zoltán ismertette a program felépítését is a műsor hallgatói számára: A program olyan praktikus vezetői ismeretekkel és készségekkel látja el a programban résztvevőket, amelyek segítik kialakítani saját vezetői stílusukat, és amelyek segítenek felkészíteni őket a vezetői szerepre. A képzés egyik előnye, hogy a személyes alkalmak hétvégente zajlanak, amelyek mellett otthonról végezhető feladatok segítik az ismeretek elsajátítását, így család, munka, de akár iskola mellett is végezhető a program. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig meghosszabbított jelentkezési határidővel, 2018. szeptember 16-ig (23:59) várjuk a 18-36 év közötti fiatal nők jelentkezését, akik ambíciót éreznek vezetői és közéleti szerepvállalásra.

Dr. Aczél Petrától megtudhattuk, hogy középvezetői szinteken több nő is vállal szerepet, de valamiért nem jutnak feljebb, nem mernek feljebb lépni, ezért képzés koncepciójának kidolgozását és elindítását az a felismerés motiválta, hogy bár az intézmények felsővezetésének sokszínűsége növelheti azok teljesítményét, a kulcsfontosságú vezetői pozíciókban nők aránya még ma is nagyon alacsony. Intézetigazgató asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy a képzésre azért van leginkább szükség, hogy erre reflektálva olyan magabiztossággal és készségekkel vértezze fel a már valamilyen vezetői pozícióban lévő nőket, amelyekkel merni és tudni fognak lépéseket megtenni a nagyobb szerepek vállalásáért. Továbbá, hogy felismerje és segítse a tehetséges, fiatal, ambicionált nőket céljaik elérésében, akik a képzés során az előbbieket már pályájuk elején elsajátíthatják. 

Szalai Zoltán szerint a képzésnek továbbá abban is áll az erőssége, hogy kiemelten fontosnak tartja a példaképek szerepét, valamint, hogy felismerte, a női vezetőknek ritkán van lehetőségük arra, hogy képzési környezetben találkozzanak és osszák meg releváns szakmai és vezetői tapasztalataikat, valamint azt, hogy milyen kihívásokkal kellett szembesülniük a vezetői pozíció megszerzése során. Az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program céljai közt van ennek a környezetnek a megteremtése is. Egy olyan közösség kialakítása, amelyben nemcsak a vezetői és közéleti kérdések kerülnek elő, hanem lehetőség van kifejezetten a női vezetői kihívásokra, valamint a közéleti sajátosságokra is reflektálni. Az így kialakuló hálózat biztosítja a mai Magyarország női közéleti vezetői számára karrierútjuk fejlesztését, illetve a legmagasabb szintű vezetői pozíciók elérését és sikeres betöltését. Hosszú távú célunk ezzel pedig egy olyan közösség megteremtése, amely elősegíti, hogy az idehaza képzett női vezetők hosszú távon Magyarországon, elsősorban hazai vagy régiós intézményeknél vagy vállalatoknál kamatoztassák tudásukat.

Összefoglalóan – Szalai Zoltán idézve – a program „segít megismerni a világot, segít kitágítani a horizontot, ad olyan tudást, olyan készségfejlesztő tréningeket, amelyeket egyébként nem kaphatna meg máshol, de megismerhet más embereket, felfedezhet más embereket, és éppen ezért saját magát is sokkal jobban megismerheti”.

A képzésre a jelentkezés határideje 2018. szeptember 16. (23:59.). A képzésről és a jelentkezés feltételeiről ITT olvashatók további részletek.