Olvasási idő: 2 perc

Nagyszerű szakmai programon vettek részt a Mathias Corvinus Collegium intenzív vezetőképző akadémia hallgatói az erdélyi tanulmányútjukon.

Kovács Zoltán az MCC oktatója látta vendégül őket a kárászteleki pezsgő pincészetében, ahol bemutatta a történetüket. Kárászteleken korábban nagy szőlőtermesztés folyt, de a filoxéra járvány és a történelem úgy hozta, hogy egy időre megszakadt ez a vonal. A kétezres évek elején Gál Tibor javaslata alapján került kiszemelésre a borászatnak és az ültetvénynek helyt adó terület Kárásztelek felett, ahol a pezsgőkészítéshez minden paramétert nagyszerű alapot biztosít. A Carastelec Pincészet egy kifejezetten pezsgőkészítésre tervezett és épített technológiai borászat, ahol magas minőségben tudnak a kézzel szüretelt Chardonnay, Pinot Noir és Menoir fajtákból pezsgőt készíteni. A hallgatóknak lehetőségük nyílt megnézni a pezsgőkészítés technológiáját és a vállalkozás üzleti alapjait is.

Az erdélyi út Kolozsvár felé vette az irányt, ahol a helyi MCC szervezett a hallgatóknak értékes kerekasztal beszélgetéseket, illetve gyárlátogatást az UBM Romania takarmánygyárába is. Az ügyvezető fogadta a csoportot, aki bevezetett mindenkit a vállalkozói élet kihívásaiba és lehetőségeibe is. A programok mellett a budapesti vezetőképzősök megismerhették az erdélyi hallgatótársaikat közös vacsorák és beszélgetések keretében. Visszaúton Magyarország felé kis kitérővel meglátogatták a nagyváradi MCC-t is, így kapva egy szélesebb látókört az erdélyi életről.

- írta: Vojtek Balázs


A Vezetőképző Akadémia egyéves intenzív képzése alatt piacképes, gyakorlatorientált és naprakész vezetői tudást és készségeket sajátíthatsz el egy nemzeti alapokon nyugvó, nemzetközi színvonalú képzést keretein belül. Tudj meg többet és jelentkezz szeptemberben induló képzésünkre! 

https://vezetokepzo.mcc.hu/