Olvasási idő: 2 perc

Az amerikai életmód és entrepreneurship, digitális szuverenitás, online szólásszabadság, amerikai és közép-európai kapcsolatok – többek között ezekkel a témákkal vette kezdetét az MCC-Stanford Student Summit.

A Nemzetközi Jogi Műhely és a Nemzetközi Igazgatóság által szervezett tanulmányút első napján az MCC-s diákok a Stanford Egyetem és a Hoover Intézet neves professzoraitól hallgattak előadásokat, velük szabadon beszélgethettek és tőlük tanulhattak. Az MCC diákjait Russell Bermann professzor fogadta, aki a Donald Trump elnökségének idején felállított Elidegeníthetlen Jogok Bizottságának tagjaként vázolta fel a testület életre hívásának okát, működését, kritikáját és eredményeit, valamint emellett a jelenlegi geopolitikai kihívásokat. A diákok több előadást is hallgathattak az állam gazdasági szerepvállalásáról, valamint az amerikai és európai egészségügyi politika kihívásairól.

A Jet Blue légitársaság korábbi vezérigazgatója, a Peterson Partners befektetéskezelő alapítója, a Hoover Intézet felügyelőbizottságának elnöke és professzora, Joel Peterson mutatta be az amerikai kultúra, életmód és a vállalkozó szellem kapcsolatát, valamint a vezetői képességeket és a munka és család közötti harmóniát. Peter Robinson, Reagan elnök beszédírója az 1980-as évek hidegháborús korszakát a Fehér Házon belül zajló küzdelmeket idézte fel, de kitért az Európa előtt álló kihívásokra is. Az előadásokon túl az MCC hallgatói a Stanford Egyetem Jogi Karával együttműködésben közös diákprogram keretében vitatták meg az online szólásszabadság és a digitális szuverenitás amerikai és európai felfogását, valamint jövőbeli kihívásait. A hét további részében még négy további egyetem és megannyi program várja az MCC diákjait.