Olvasási idő: 1 perc

A kárpát-medencei országok gazdasági együttműködését és annak élénkítését helyezte fókuszba az MCC Üzleti Ismeretek Műhelye által szervezett K8 nemzetközi konferencia. A kutatás elindítása óta ebben a témakörben ez volt a negyedik rendezvény, ugyanakkor ez volt az első, ahol már nem csak a hazai, hanem a nemzetközi befektetői, vállalatvezetői, tanácsadói és kutatói világ jeles tagjai is képviseltették magukat.

A Kárpát-medence különböző országaiból érkező előadók egyetértettek abban, hogy a globális versenyben való érvényesüléshez szükség van a régiós kooperáció erősítésére, hogy fiatal tehetségeinknek itt, a Kárpát-medencében nyújthassunk versenyképes gazdasági és vezetői kihívásokat. A konferencián bemutatták az elmúlt másfél év kutatási eredményeit, így az Üzleti Ismeretek Műhely K8 Kompozit Indexét, amely ezen országok gazdasági együttműködésének intenzitását méri majd és ad lehetőséget a gazdasági döntéshozóknak a térség gazdasági élénkülésének mérésére, nyomon követésére.

Az eseményen a bécsi Modul University diákjai és tanárai is részt vettek, akik a délutáni workshopon az MCC-s hallgatókkal közösen dolgozták fel a hallottakat és prezentálták egymásnak a térségben sikeresen terjeszkedő vállalatok esettanulmányait.