Olvasási idő: 2 perc

Idén tavasszal hét ösztöndíjas részvételével indul útjára az MCC Fellowship Program, amely három hónapos külföldi kutatási lehetőséget biztosít neves nemzetközi intézeteknél MCC-s hallgatóknak és alumni tagoknak. A nyertes pályázók egy mentor segítségével nyernek betekintést a think-tankek világába, illetve szakmai iránymutatást kapnak kutatásuk elvégzéséhez. Március elején Franciaországban, Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban, valamint Oroszországban indul el a program.

Február 22-én egy Orientációs Nap keretében az ösztöndíjasok áttekinteték a fogadóországokban és az Európában Unióban zajló legfontosabb politikai folyamatokat, megismerkedtek az újságírás és az online tartalomszerkesztés alapjaival, valamint betekintést nyertek a hatékony döntéshozatal, és időmenedzsment világába.

A rendezvény előadója volt Máté János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Külügyi Főosztályának vezetője, Dr. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, Dr. Porkoláb Imre, a Vezetőképző Akadémia igazgatója, Rodrigo Ballester és Boris Kálnoky MCC-s oktatók, valamint Heltai Péter, stratégiai kommunikációs vezető. A szakmai előadások mellett a résztvevők a Fellowship Program alumni közösségének tagjaival is megismerkedhettek, akik saját tapasztalataikról meséltek a kiutazó ösztöndíjasoknak.