Olvasási idő: 2 perc

Idén ősszel, szeptember 24-én, az MCC történelmében először került megrendezésre a Holló Környezetvédelmi Akciója, amely során a diákok több ezer cigicsikktől, több tucat üvegtől és egyéb hulladéktól tisztították meg a Mathias Corvinus Collegium épülete közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Feneketlen-tó környékét.

Az eseményt a Klímapolitikai Intézet munkatársaival való beszélgetés nyitotta, amely során a hallgatók átfogó képet kaphattak a magyar környezetvédelem kihívásairól, gyakorlatias tanácsokkal látták el őket a szakértők a szemétszedés kapcsán, felhívták a diákok figyelmét a különböző veszélyes hulladékokra, továbbá a résztvevők választ kaphattak a szakértőktől kérdéseikre.

A hallgatók ezt követően szemeteszsákokkal és megfelelő védőkesztyűkkel felszerelkezve két csapatban indultak el, hogy az elkövetkező két órában megtisztítsák a Feneketlen-tó környékét. Az akció rendkívül sikeresnek bizonyult, amit mi sem bizonyít jobban, mint az arra járó környékbeli lakók pozitív és lelkes visszajelzése hallgatóink felé. A program végén a diákok fáradtan, számos teli szemeteszsák kíséretében tértek vissza az MCC-be, ahol a felsőbbéves diákjaink frissen főtt pörkölttel várták őket, megjutalmazva ezzel a közösségünkért tett munkájukért.

Az esemény közelebb hozta egymáshoz hallgatóinkat és lehetőséget nyitott arra, hogy tudatosítsuk környezetünk védelmének fontosságát, gyakoroljuk a felelős és példamutató magatartást, és közösen tegyünk azért, hogy szebbé varázsoljuk a környezetet, amelyben élünk. Az esemény hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre, így reméljük még sok hasonló rendezvényen tehetnek környezetünkért hallgatóink.

írta: Gyulai Sarolta