Olvasási idő: 1 perc

Még soha annyian nem jelentkeztek az MCC képzéseire, mint az idén. Az intézmény tevékenysége – bár mélységesen összefügg – nem korlátozódik pusztán a tehetséggondozásra, hanem a konzervatív gondolkodás fellegvára is. Ma már számos neves külföldi vendégprofesszor, előadó „egymásnak adja a kilincset” az MCC-ben – hangzott el a Kossuth Rádióban, ahol Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója nyilatkozott az alapítvány 2021-es eredményeiről.

A tavalyi év vízválasztó volt az MCC számára, hiszen az alapítvány óriási növekedésnek indult: képzései mostanra már 23 Kárpát-medencei helyszínen vannak jelen – mondta Szalai Zoltán. Hozzátette: idén januárban az MCC 4100 diákkal kezdi meg az új szemesztert, néhány éven belül pedig – a tervek szerint – már 35 helyszínen, több mint 10000 diák tehetséggondozását biztosítja.

Fontos, hogy minden magyarlakta területre eljussanak az MCC képzései, ugyanis az alapítvány célja egy összmagyarságot felölelő képzési hálózat létrehozása. Az MCC jelenleg kilenc határon túli városban van jelen, és azt mondhatjuk, hogy a külhoni területeken is óriási a túljelentkezés, ezért nemcsak Magyarországon, de azon túl is további központokat szeretnénk nyitni – emelte ki a főigazgató.

A teljes évértékelő interjú ide kattintva hallgatható meg.