Olvasási idő: 2 perc

A szakmai előadások és workshopok mellett idén is a közösségépítésre helyeztük a hangsúlyt, így a résztvevők nem csak új ismeretekre tesznek szert, hanem életre szóló barátságokat is kötnek.

A hét során a következő izgalmas programokban volt részük a közösen táborozó magyar és német fiataloknak:

Szakmai beszélgetéseinken többek között Dr. Hende Csaba, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Dr. Mráz Ágoston a Nézőpont Intézet igazgatója, valamint Jakov Devcic, a Konrad-Adenauer-Stiftung belgrádi irodájának vezetője válaszolta meg az érdeklődő diákok kérdéseit.

Sofia van der Vegt izgalmas külpolitikai workshopján kommunikációs és tárgyalási képességeiket fejleszthették a fiatalok, Ökrös Mátyás főosztályvezető előadásából pedig Magyarország nemzetközi együttműködéseiről tájékozódhattak.

A Kohán Mátyás (Mandiner) és Horváth Ágnes (Kossuth Rádió) által tartott workshop az újságírás rejtelmeibe engedett betekintést a résztvevőknek

Dr. Gajdos-Frank Katalin a Jakob Bleyer Heimatmuseum igazgatónője és Kocsev Bence a Habsburg Ottó Alapítvány gyűjteményi munkatársa jóvoltából a magyar, német és osztrák történelem izgalmas korszakaiba nyerhettek betekintést résztvevőink

A Győri Kékfestő Műhely kézműves foglalkozása és Mira Gölcz sváb táncháza pedig lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők kreativitásukat fejlesszék és szabadon kifejezhessék magukat.