Olvasási idő: 1 perc

Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz címmel tart előadást Yoram Hazony, világhírű izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus az MCC Budapest Lectures előadássorozatának keretében, 2021. november 17-én 13:00 órától Tas vezér utcai központunkban. Az eseményre honlapunkon lehet regisztrálni.

Egyre több, magát klasszikus liberálisnak valló gondolkodó határolódik el napjaink szélsőséges liberalizmusától, és közelít a konzervatív gondolat felé. De lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között? Erről is szó lesz az MCC Budapest Lectures soron következő rendezvényén, amelyen Yoram Hazony izraeli filozófus beszél hamarosan megjelenő, Conservatism: A Rediscovery című új könyvéről.

Yoram Hazony izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus. A jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője. Több könyv szerzője, a „A nacionalizmus erénye” című műve 2019-ben elnyerte az Év Konzervatív Könyve díjat az Egyesült Államokban. 2019-ben mér járt Magyarországon, a gondolkodót Magyarország miniszterelnöke is fogadta. A Budapest Lectures vendégével Gallai Sándor, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola vezetője beszélget.

Az eseményre honlapunkon lehet regisztrálni.